Hefbrug Boskoop gestremd tot nader order ( Update)

Boskoop – Er is geconstateerd dat de hefbrug Boskoop zonder het nemen van maatregelen op dit moment constructief onveilig is. Daarom heb de provincie direct actie ondernomen. Zo is de brug afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers en is de vaarweg gestremd.

De provincie kan nu nog niet zeggen hoe lang dat gaat duren, Ze zijn in overleg met de onderhoudsaannemer hoe we de noodzakelijke maatregelen zo snel mogelijk kunnen nemen.

Twee bruggen wel veilig

Daarnaast zijn de provincie een onderzoek gestart naar 2 soortgelijke bruggen in de provincie – Waddinxveen en Gouwesluis. En uit onderzoek is gebleken dat deze brugen wel veilig zijn.

De gemeente Alphen a/d Rijn is inmiddels op de hoogte van deze situatie en we blijven hierover met de gemeente in overleg.

Persconferentie

Vanavond vond er in het gemeentenhuis een persconferentie plaats met de burgermeester van Alphen en Floor Vermeulen van de provinciegedeputeererd aanwezig. Uit de persconferentie is gebleken dat de hefbrug in Boskoop weken of maanden dicht blijft voor het scheepvaart en verkeer en voetgangers. Er zal vanaf morgen zal er een tijdelijk ponton neer geleegd woorden over de Gouwen. Vanavond zal er een pontje varen naar de ander kant.

Onderzoek

Uit onderzoek is gekomen dat er roestvorming is gevonden bij de hefbrug bij Boskoop waar door er einden van de dag is besloten dat de hefbrug in Boskoop gelijk dicht moest en mag ook niet meer bedient en blast worden.

Groote gevolgen voor het verkeer

De afsluiting van de Hefbrug in Boskoop heeft wel gevolgen voor het verkeer in de gemeenten Alphen aan den Rijn. De Gouwen is verlopig gestremd en door dat de brug voorlopig niet omhoog mag en naar beneden mag. De voetgange en fietser verkeer kunnen morgen tijdelijk gebruik maken van een poton of in de avond van een pondje.

Vrachtwagens

De vrachtwagen moeten tijdelijk omrijden via de N11 en A12 rijden. De afsluiting van de hefbrug is geen ramp voor de vrachtwagens omdat dit meestal een sluiproute was voor de vrachtwagen.

Pleziervaart en scheepvaart ook gehinderd

De sluiting van de hefbrug in Boskoop heeft wel grote gevolgen voor het scheepsverkeer naar en van de Alphense Overslag Terminal, De gouwe ligt daarom voorlopig even stil. De beroepsvaart die van Rotterdam naar Amsterdam Rijnkanaal loop hier door ook in gevaar hierdoor moeten boten de hele dag omvaren.

Ook is de pleziervaart de dupe waardoor de mastenroute ook belemmert is daardoor kunnen zeilboten en grote jachten niet van het noorde naar het zuide van de ranstad kunnen varen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Rondom Pinksteren: spoorwerk tussen Mariënberg en Emmen

Emmen - ProRail laat rondom Pinksteren (van zaterdag 30 mei tot maandag 8 juni) delen van het spoor vernieuwen tussen Mariënberg en...

Brusselflat voorzien van optische illusie tegen zwerfafval

Uithoorn - Om ervoor te zorgen dat er minder afval wordt neergezet naast de ondergrondse containers is bij de Brusselflat een...

Veiliger nieuwe fietsoversteek in gebruik

Wageningen - Onlangs is bij Hoevestein een nieuwe fietsoversteek over de Nijenoord Allee in gebruik genomen. Deze gaat naar Wageningen Campus....

Stichting Leergeld harder nodig dan ooit

Door de Corona crisis dreigt een grote groep mensen in de financiële problemen te raken. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen....

GGD opent corona testlocatie op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee - GGD Rotterdam-Rijnmond bereidt zich voor om in juni dagelijks ruim 1000 inwoners te testen op het coronavirus. In juni...