Winkelcentrum de Herenhof wordt nog mooier

winkelcentrum

Alphen aan den Rijn – Winkelcentrum de Herenhof is prachtig opgeknapt. Nieuwe gevels, nieuwe luifels, nieuw glas, nieuwe kleuren en zelfs een nieuwe huisstijl. De winkeliers zijn hier trots op en blij met de investeringen in het winkelcentrum. Aanstaande maandag start de volgende fase, namelijk het verfraaien en verbeteren van de openbare ruimte. Er is daarbij voor een unieke samenwerking gekozen. De winkeliers en de gemeente hebben samen met de eigenaar van het winkelcentrum de buitenruimte ontworpen.

Werkzaamheden

Martijn Haasbeek is lid van de winkeliersvereniging en begeleidt alle werkzaamheden die plaatsvinden bij de Herenhof. Martijn: “Al jaren dromen wij er als winkeliersvereniging van om de vijverhoek te gebruiken voor bijvoorbeeld daghoreca met een terras. Wat is er nu lekkerder dan uitkijken over de vijver, terwijl je van je consumptie geniet. Ook wilden we het plein verfraaien met meer groen en nieuwe speeltoestellen voor de kinderen om het verblijf in het centrum nog prettiger te maken. We zijn blij dat we nu samen met de gemeente deze droom kunnen realiseren. Hierdoor kunnen we de Herenhof de uitstraling geven die wij willen.”

Samenwerking

Wethouder openbare ruimte Gert-Jan Schotanus is blij met de unieke vorm van samenwerking én het ontwerp. Schotanus: “De gemeente wil graag meer samenwerken met inwoners en hen meer invloed geven op hoe de openbare ruimte eruit komt te zien. Dit is een mooi voorbeeld daarvan. Door gezamenlijk de wensen af te stemmen en budgetten te bepalen, kom je tot het beste resultaat. Als straks alles gereed is, heeft de Herenhof de uitstraling die het verdient en wordt het winkelen nog aangenamer.”

Begin april zijn alle werkzaamheden afgerond, inclusief de nieuwe parkeerplaatsen waar nu al aan wordt gewerkt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam