Arrestant na duw overleden, agent niet vervolgt

arrestant
©politie.nl

Amersfoort – De agent die een 68 jarige arrestant op 17 januari een duw gaf, wordt niet vervolgt. Dit heeft het Openbaar Ministerie besloten. De man overleed aan hersenletsel nadat de agent hem had geduwd en hij op zijn hoofd viel.

Rechtmatige geweldsaanwending tegen arrestant

De duw die de man kreeg was wel stevig, maar was in dit geval een rechtmatige geweldsaanwending van een politieambtenaar. Dit laat het OM laat donderdag weten.

Op 17 januari van dit jaar werd de man aangehouden omdat hij voor overlast zorgde bij nachtopvang Kwintes in Amersfoort. De politie besloot hem aan te houden voor openbare dronkenschap omdat onder invloed van alcohol was.

De man wilde op het politie bureau geen bevelen opvolgen. Hij werd in een cel gezet, maar wilde daar weer uitlopen. De agent gaf hem daarop een duw waardoor de man achterover viel en op zijn hoofd terecht kwam. Hij liep daar ernstig letsel op en was niet meer aanspreekbaar. De man werd naar het UMC in Utrecht gebracht waar hij op 25 januari overleed.

De duw van de agent was rechtmatig en nodig om de arrestant te belemmeren zijn cel uit te komen, aldus het oordeel van het OM. Het letsel was volgens justitie niet te voorzien. “Al met al heeft het Openbaar Ministerie besloten om geen vervolging in te stellen en de strafzaak te seponeren”, zegt justitie in een verklaring.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam