Zeven politieke partijen aanwezig bij Regenboogdebat

Walk of Love, discriminatie
QuinceMedia / Pixabay
Amersfoort – Zeven politieke partijen zullen deelnemen aan het Regenboogdebat in Amersfoort. Op donderdag 8 februari a.s. zullen vertegenwoordigers van deze partijen in debat gaan over LHBTI-kwesties. Het debat wordt georganiseerd door COC Midden-Nederland en Stichting Keiroze. De presentatie is in handen van cabaretière en Rambam presentator Yora Rienstra.

Regenbooggemeente

In De Observant zullen op 8 februari a.s. lokale vertegenwoordigers van GroenLinks, ChristenUnie, D66, Actief, Amersfoort2014, VVD en PvdA in debat gaan over zaken die belangrijk zijn voor LHBTI-inwoners van Amersfoort. Doel van het debat is om de kiezer duidelijkheid te geven over de standpunten van de diverse partijen over zaken die belangrijk zijn voor Amersfoort als “regenbooggemeente”. Het debat moet de basis leggen voor een later te tekenen Regenboog stembusakkoord.

Yora Rienstra

Het debat wordt gepresenteerd door Yora Rienstra. Vanaf 2009 maakte zij achtereenvolgens drie solovoorstellingen: “Aan jou heeft het niet gelegen”, “We maken er wat van” en “Drukt haar Snor”. Op televisie is Yora op dit moment wekelijks te zien als presentatrice van het VARA-programma RAMBAM.

Regenboogdebat

Belangstellenden zijn van harte welkom het debat bij te wonen. Toegang is gratis. De zaal gaat open om 19.30 uur en het debat start om 20.00 uur in het De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

COC Midden-Nederland

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam “COC Utrecht” en later onder de naam “COC Midden-Nederland”. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s. 

Actief in verschillende gemeenten

Het COC is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel. Meer informatie op www.cocmiddennederland.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam