10 diploma’s voor deelnemers WijkLeerbedrijf Haarlemmermeer

diploma
OpenClipart-Vectors / Pixabay
Haarlemmermeer – Het was feest vandaag in Verpleeghuis Bornholm, want 10 studenten van het WijkLeerbedrijf ontvingen hun diploma voor MBO1 opleiding. Vijf van hen gaan in september door naar niveau 2 in het WijkLeerbedrijf. En de andere vijf deelnemers worden vanuit het project aan een baan geholpen. Twee van hen hebben al baan op dit moment.

Diploma’s teken van succes

Wethouder sociale zaken Ap Reinders is trots op het resultaat van de deelnemers: “Het WijkLeerbedrijf verbindt verschillende maatschappelijke doelen. De deelnemers leren van hun ervaringen en bieden als onderdeel van hun stage informele hulp aan kwetsbare wijkbewoners. Voor Hoofddorp is dat in Verpleeghuis Bornholm. Ik ben blij dat het een succes is. De werving voor komend schooljaar is in volle gang. En men verwacht in september met 25 nieuwe deelnemers te starten.”

Achtergrondinformatie

WijkLeerbedrijf Haarlemmermeer is gehuisvest in het verpleeghuis Bornholm, te Hoofddorp. Het verpleeghuis is onderdeel van Amstelring. Daarnaast zijn ook MeerWaarde Welzijn, Pract’S oefentherapie, gemeente Haarlemmermeer, ROC Nova College en Calibris Advies samenwerkingspartners in het WijkLeerbedrijf.
Het WijkLeerbedrijf is in 2016 gestart in Zwanenburg en is vorig jaar zomer naar Hoofddorp verhuisd. Het eerste jaar leidde het WijkLeerbedrijf alleen op niveau 1 op. Inmiddels ook op niveau 2.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam