Aardbeienbrug beeldbepalend voor Aalsmeer

aadbeienbrug

Aalsmeer – De Aardbeienbrug is op dit moment in een slechte staat. Om deze reden is begin dit jaar de onderkant van de brug al extra versterkt. Maar dit is op termijn niet voldoende. Het college heeft daarom besloten de vervanging van de Aardbeienbrug in de planning naar voren te halen en de brug volgend jaar te vervangen.

Markant beeld

Wethouder Robert van Rijn: ‘Een markant beeld als de Aardbeienbrug hoort bij Aalsmeer. Daarom heeft het college ervoor gekozen om de bovenbouw van de brug te vervangen door een replica. Daarnaast is het belangrijk dat de vervanging van de brug nu in één keer grondig gebeurt en dat we een goede toekomstbestendige brug krijgen waar we weer jaren veilig gebruik van kunnen maken.’

Besluit Aardbeienbrug

Bij het besluit van het college is de input van de dialoog met de raad als ook het advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, de Lokale Erfgoedcommissie Aalsmeer en de Klankbordgroep Bruggen Uiterweg meegewogen.

Planning

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Eerst wordt het ontwerp uitgewerkt en daarna volgt het vergunningstraject. Het streven is om in de eerste helft van 2019 de brug te vervangen.

Wilt u meer weten over andere werkzaamheden in Aalsmeer? Kijk op www.aalsmeer.nl/werkinuitvoering.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam