Architect van nieuw te bouwen zwembad De Slag bekend

0
34
zwembad De Slag

Zaanstad – Gisteravond maakte wethouder Sport, Gerard Slegers aan de Zaanse sportverenigingen bekend dat zwembad De Slag door VenhoevenCS architecture+urbanism ontworpen mag worden. De schetsen die zij aanleverden, sluiten het beste aan bij de voorwaarden die bij de aanbesteding door de gemeente Zaanstad zijn meegegeven. Ook is de locatie van het zwembad bekend gemaakt. Na een zorgvuldige afweging is besloten dat het zwembad in het midden van sportpark Hoornseveld gebouwd wordt. Nu deze keuze is gemaakt, wordt verder gekeken naar de planning.

In totaal ontving de gemeente 4 inschrijvingen voor het ontwerp van het zwembad. In de opdracht die gemeente Zaanstad bij de architecten neerlegde, waren de componenten duurzaamheid en groen van groot belang. De schetsen van VenhoevenCS sloten het beste daarbij aan. In de uitwerking van het ontwerp maakt het architectenbureau gebruik van natuurlijke materialen, zonnepanelen op het dak, groene daken en veel licht.

Zwembad De Slag

Wethouder Sport, Gerard Slegers: “Het architectenbureau heeft zich goed ingeleefd in de zwemmers. Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.”

Het nieuwe zwembad wordt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de sport. Het zwembad wordt ook de hoofdlocatie van Sportbedrijf Zaanstad. Zij zijn niet alleen de exploitant van de zwembaden in Zaanstad, maar onder andere ook verantwoordelijk voor Sportstimulering en verenigings-ondersteuning. Zo wordt het nieuwe zwembad tevens een plek waar mensen voor iedere vorm van sport en bewegen terecht kunnen.

Voorbereidingskrediet

Vorige week stemde de gemeenteraad in met het voorbereidingskrediet voor het sportpark. Dit is een stap dichterbij de optimalisatie van het Hoornseveld. “Met dit sportpark creëren we een centrale plek waar iedereen kan komen sporten of bewegen. Een plek gericht op de toekomst en die uitnodigend en verbindend is voor iedere inwoner en bezoeker. Om je vrienden, kinderen of kleinkinderen aan te moedigen, of om een lekker frisje te drinken of een broodje te eten in de kantine,” vertelt wethouder Slegers.

zwembad De Slag

Over VenhoevenCS

VenhoevenCS ontwerpt bekende nationale en internationale gebouwen. Bekende Nederlandse voorbeelden zijn Sportplaza Mercator in Amsterdam en topsport centrum De Meent in Alkmaar. De ontwerpen zijn toekomstgericht en houden rekening met de consequenties van klimaatverandering door duurzaamheid als speerpunt te kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here