Coalitieakkoord Wormerland ondertekend

Wormerland
Rob Berkhout, Harold Halewijn, Jeroen Schalkwijk en Kees-Jan Kindt ondertekenen het coalitieakkoord. Foto: ©Gemeente Wormerland

Wormer – GroenLinks, VVD, CDA en PvdA zetten de huidige coalitie voort in Wormerland. Donderdag 17 mei hebben deze partijen een handtekening gezet onder het coalitieakkoord ‘Voor elkaar’.

De komende vier jaar gaan zij werken aan de volgende thema’s:

  • Wonen
  • Sociaal
  • Maatschappelijke en burgerparticipatie
  • Duurzaamheid
  • Bestuurskracht en financieel duurzaam

Nieuwe wethouders

De beoogde collegevertegenwoordiging is ook bekend. Er worden twee nieuwe wethouders voorgedragen: Rob Berkhout van de VVD en Harold Halewijn van GroenLinks. Samen met wethouders Kees van Waaijen van de PvdA en Jeroen Schalwijk van het CDA zijn zij, na goedkeuring van de raad, wethouders van het nieuwe college. Op 29 mei worden zij geïnstalleerd.

Ambitieus programma

GroenLinks heeft als grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 het initiatief genomen bij het formeren van een coalitie van partijen in de gemeente. Harold Halewijn, beoogd wethouder namens GroenLinks: ’’Ik ben blij dat we onze handtekening mochten zetten onder het coalitieakkoord. Op 29 mei bespreken wij het coalitieakkoord met de gemeenteraad. Het is een vernieuwend en ambitieus programma waar ik samen met mijn nieuwe collega’s de komende vier jaar hard aan ga werken.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam