Defibrillator van raadhuis Amstelveen nu altijd bereikbaar

0
40
Defibrillator
AED hangt voortaan buiten bij raadhuis Amstelveen. Foto: ©Gemeente Amstelveen

Amstelveen – De AED (Automatische Externe Defibrillator) van het raadhuis hangt sinds deze week buiten. Door het apparaat in een speciale buitenkast te hangen is deze altijd beschikbaar voor de buurt.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): “Een beschikbare AED kan van levensbelang zijn. Door het apparaat van het raadhuis buiten te hangen kan hier ook buiten openingstijden gebruik van worden gemaakt. We hopen dat mede dankzij de subsidieregeling anderen zullen volgen en het aantal Amstelveense AED’s in de openbare ruimte stijgt.”

Defibrillator

Een AED is een draagbaar apparaat dat door middel van een elektrische schok het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De Hartstichting stimuleert dat AED’s buiten hangen zodat ze altijd bereikbaar zijn.

Gemeentelijke subsidieregeling

Het Amstelveense college besloot op voorstel van de gemeenteraad eerder tot een proef subsidieregeling voor AED’s en buitenkasten. Ook organiseerde de gemeente, samen met de Ambulancedienst, het lokale Rode Kruis en de EHBO vereniging een voorlichtingsbijeenkomst en krijgen alle raadsleden en wethouders de mogelijkheid een cursus te volgen. Burgerhulpverleners in Amstelveen kunnen zich inschrijven bij HartslagNu. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/aed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here