Financiële tegemoetkoming voor Hospice Zuider-Amstel

Amstelveen – De gemeente Amstelveen zal het nog te openen Hospice Zuider-Amstel een eenmalige financiële bijdrage geven. Het bedrag van €10.000,- is bedoeld als tegemoetkoming voor de opzet en inrichting. Het hospice wil in het derde kwartaal van 2018 haar deuren openen in Ouderkerk aan de Amstel. 

 

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): “De mogelijkheid van een hospice dichtbij huis is van groot belang. Niet alleen voor mensen in hun laatste levensfase, maar ook voor hun naasten. Daarom ondersteunen we dit initiatief in Ouderkerk aan de Amstel waar ook Amstelveense inwoners gebruik van kunnen maken.”

 

Geen Amstelveens hospice

Hospice Zuider-Amstel ontvangt de subsidie, ondanks dat het niet in Amstelveen is gevestigd. De gemeente is op de hoogte van het initiatief voor een Amstelveens hospice. Deze is (nog) niet gerealiseerd. Op dit moment is er nog een tekort aan hospicebedden in de regio. Om op korte termijn hospicebedden te realiseren waar ook inwoners van Amstelveen gebruik van kunnen maken, is de aanvraag goedgekeurd.

 

Joods Hospice Immanuel

Eerder liet de gemeente al weten een financiële bijdrage te doen aan Joods Hospice Immanuel, gelegen op de grens van Amsterdam en Amstelveen. De gemeente Amsterdam liet destijds weten niet meer alle kosten voor de hulp bij het huishouden te willen betalen. De gemeente betaalde toen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 de helft van deze kosten voor hulp bij het huishouden in Joods Hospice Immanuel.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam