Geen treinverkeer Zaandam – Uitgeest

Uitgeest, Mariënberg,dienstregeling
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Zaandam – Van 21 t/m 29 juli vinden er grootschalige werkzaamheden plaats op station Zaandam en aan het spoor tussen Zaandam en Uitgeest. Op dit traject kunnen dan geen treinen rijden. NS zet stopbussen in. Check je Reisplanner vóór vertrek.

Plan je reis van tevoren

Op station Zaandam wordt van 21 t/m 29 juli gewerkt aan een nieuwe spooroverbouwing en de perronkap. Tegelijkertijd voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor tussen Zaandam en Uitgeest en op het emplacement van Uitgeest. Dit heeft invloed op de dienstregeling tussen Amsterdam-Zaandam-Hoorn en Alkmaar – Den Helder. Zoals andere vertrektijden of –sporen, minder treinen of omreizen. Op het traject Zaandam – Uitgeest rijden er stopbussen in plaats van treinen. Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation bij de bus in- en uit. Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk rijdt NS een speciaal treintje tussen de hoofdentree van station Amsterdam Sloterdijk en de stationsingang Hembooghalte. Daarnaast zet NS extra medewerkers in op station Alkmaar op vrijdag tijdens de Kaasmarkt.

Spooroverbouwing Zaandam

De nieuwe spooroverbouwing over station Zaandam maakt een snelle en veilige verbinding mogelijk tussen het centrum en de westzijde van het station. Ook het station krijgt een opknapbeurt met nieuwe winkels en horeca. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg voor circa 1400 fietsen. De werkzaamheden duren tot eind 2019. Meer weten? Kijk dan op: https://maakstationsgebied.zaanstad.nl Groot onderhoud spoor Zaandam – Uitgeest

Het spoor tussen Zaandam en Uitgeest wordt van 21 t/m 29 juli ook flink onder handen genomen. Dat doen we om het in goede conditie te houden. Het 11 kilometer lange spoor tussen Zaandam en Uitgeest krijgt nieuwe dwarsliggers en nieuwe ballast. Met maar liefst 74 werktreinen zijn we dag en nacht aan het werk voor dit groot onderhoud.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam