Grote chaos op Schiphol door stroomstoring

boete
©Shirley dejong

Amsterdam – Op zondag 29 april, vroeg in de ochtend, was er een stroomstoring op Schiphol waardoor de incheckbalies niet open waren. Hierdoor ontstonden lange wachtrijen.

Stroomstoring tijdens de vakantie

Veel mensen waren onderweg naar hun vakantiebestemming, omdat in hele land de meivakantie is begonnen. De stroomstoring zorgde zo niet alleen voor extra lange wachtrijen. Er moesten ook diverse vluchten geannuleerd worden.

Schiphol even op slot geweest

Omdat de rijen opliepen werd besloten Schiphol tijdelijk ‘op slot’ te zetten en werd mensen aangeraden om niet naar de luchthaven te komen. Ook treinen stopten even niet op Schiphol. Door al het oponthoud ontstonden soms gevaarlijke situaties, omdat sommige passagier met hun koffers over de snelweg gingen lopen.

Maandag ook problemen

Schiphol verwacht dat er maandag ook nog problemen zijn met vertragingen en dat er vluchten uitvallen. Daarnaast is de luchthaven op maandag en dinsdag minder goed bereikbaar, vanwege stakingen bij het streekvervoer. Alleen de treinen rijden nog naar Schiphol. Check daarom voor uw vertrek of uw vlucht doorgaat en plan uw reis goed met het openbaar vervoer.

© Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam