Haringparty voor senioren een succes

haringparty
Wethouder Ballegooijen opent Haringparty voor senioren. Er is een nieuw record gebroken. De 150 haringen waren in 10 minuten op.

Amstelveen – Op 29 juni werd de eerste haringparty voor senioren in Amstelveen gehouden. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen deed de opening van dit mooie evenement en bedankte iedereen die dit mogelijk maakte. Deze middag is vooral bedoeld om senioren in Amstelveen, die zelfstandig wonen of in een verpleeghuis, met elkaar en de buitenwereld te verbinden en hen een gezellige middag te bezorgen.

Welzijn ouderen

Wethouder Van Ballegooijen: ‘Het is heel belangrijk dat dit soort events er zijn, waarbij ondernemers, serviceclubs en een goed doel met elkaar samenwerken om het welzijn van de oudere medemens te bevorderen. Wij vinden dit als gemeente heel belangrijk dat er ook aandacht wordt geschonken aan senioren. Het is heel goed om senioren in Amstelveen met elkaar en de buitenwereld te verbinden en hen een gezellige middag te bezorgen.’

Veiling

Tijdens de party was ook een echte veiling waarvan de opbrengsten volledig ten goede zullen komen aan welzijnsactiviteiten voor bewoners van de deelnemende verpleeghuizen in Amstelveen aan het project van Stichting Gouden Dagen.

Gouden Dagen

Gouden Dagen is sinds het begin van dit jaar actief in Amstelveen, op 5 locaties: Groenelaan, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Amstelveen en Zonnehuis De Luwte. Bij al deze locaties organiseren ze maandelijks Gouden Koffie-ochtenden, waar senioren uit de wijk gratis aan deel kunnen nemen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de activiteitencoördinatoren van een van de deelnemende locaties.

Gouden Wensen

Directeur van Gouden Dagen Jan Romme: ‘Begin dit jaar organiseerden Gouden Dagen al een feestje voor senioren in het Raadhuis van Amstelveen, een groot succes waarbij er werd gedanst, gelachen en contact gemaakt met nieuwe mensen. Er was muziek, een hapje en een drankje. De mensen genoten. Het was al een belevenis voor de meeste mensen om bovenin het Raadhuis een kijkje te mogen nemen en over de mooie Poel uit te kijken. Het kan zo simpel, maar daardoor misschien ook wel, zo succesvol zijn. Vanaf deze zomer willen we graag gaan beginnen met de Gouden Wensen. Voor senioren die een wens hebben waarvan ze altijd al hoopten dat hij ooit nog eens in vervulling zou gaan? Dit doen wij dan in samenwerking met bedrijven en serviceclubs in Amstelveen.’

 

Meer informatie over Gouden Dagen kunt u vinden op www.goudendagen.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam