Ik wil kinderen dat echte campinggevoel geven op tuin camping

camping

UITHOORN – Lekker naar de camping om je uit te leven, te zwemmen, spelletjes te spelen en te  knutselen. Voor kinderen die opgroeien in armoede is dit niet vanzelfsprekend. Daarom stelt de Uithoornse Patricia Gerrits voor deze kinderen in de zomer twee keer per week haar tuin open die voor de gelegenheid is omgebouwd tot ‘camping’.

,,Ik wil de kinderen dat échte campinggevoel laten ervaren. Waar alles mag, maar niks moet. Waterpret, spelen, knutselen, ontspannen, even niet thuis zijn. Kinderen die opgroeien in armoede snappen niet waarom vriendjes wel dagjes weg gaan en zij meestal maar thuiszitten,” vertelt Patricia. Zij is samen met Anja Blom oprichtster van ‘Help ons Helpen 0297’, een stichting die Uithoornse gezinnen in geldnood helpt aan onder andere boodschappen.

Ouders zitten tijdens de ‘campingdag’ meestal in de ‘loungehoek’. Om met elkaar koffie te drinken en te praten. Patricia: ,,We eten gezamenlijk een lekkere lunch met net een beetje extra. De ene keer lekker ongezond patat of pannenkoeken, de andere keer luxe broodjes van de bakker. Het eten wordt gesponsord door de Uithoornse winkeliers.”

Op donderdag 2 augustus van 10 tot 14 uur is de eerstvolgende campingdag in de tuin van Patricia. Het adres is Admiraal Tromplaan 1.

Meer informatie? Mail: hoh0297@samenaandeamstel.nl of bel met 06-50547869.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam