Inloop-/informatiebijeenkomst wandelnetwerk Het Groene Lint

Het Groene Lint

Aalsmeer – Het Groene Lint is een wandelnetwerk dat bestaande groengebieden met elkaar verbindt. Doel is een groene verbinding te creëren van het Amsterdamse Bos tot aan de Westeinderplassen. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten. Op 31 oktober is er van 19.30 en 21.00 uur een inloop-/informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Op de agenda staat de herinrichting van de strook langs de Molensloot/Linnaeuslaan met paden en groenstroken, het dijklichaam van de Molenvliet en de bewegwijzering van alle fiets-en wandelpaden in Aalsmeer. Vindt u het interessant om daarover mee te praten? U bent van harte welkom.

 

Het Groene Lint is een initiatief dat inwoners als project hebben aangedragen bij Stichting Leefomgeving Schiphol om Aalsmeer leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Om 19.30 uur verwelkomt wethouder Wilma Alink de belangstellenden, waarna de bewonersinitiatiefgroep een korte uitleg geeft. Bewoners kunnen daarna het concept inrichtingsplan bekijken en hun inbreng geven.

Groengebieden verbinden

Marcel Bartels, lid van de initiatiefgroep: “Met een aantal bewoners hebben we het plan opgevat om groengebieden in Aalsmeer met elkaar te verbinden en zo meer groen te creëren. Samen met de gemeente hebben we de plannen uitgewerkt en een subsidieaanvraag bij het SLS-fonds gedaan.”

Wethouder Wilma Alink:” Ik vind het een geweldig initiatief van deze bewoners en ben er erg blij mee. Veel Aalsmeerders hechten waarde aan een groene omgeving en willen meer groen om te wandelen en te fietsen. Het Groene Lint voorziet in die behoeften. Omdat bewoners zelf het initiatief hebben genomen, verwachten we dat het project veel draagvlak heeft.”

Bent u niet in de gelegenheid om 31 oktober te komen, maar wilt u wel reageren? Stuur dan een email naar de gemeente via pena@amstelveen.nl met als onderwerp: Het Groene Lint Aalsmeer. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 2 november 2018. Samen met de initiatiefgroep nemen wij alle opmerkingen mee bij het definitieve ontwerp en begroting.

 

Voor meer informatie zie www.aalsmeer.nl/HetGroeneLint

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam