Islamitische basisscholen Amsterdam zien komst nieuwe islamitische school niet zitten

islamitische basisscholen
Een raamschildering op een islamitische basisschool Foto: wikipedia

Amsterdam – De komst van de nieuwe islamitische middelbare school zien islamitische basisscholen in en rond Amsterdam niet zitten. Er is vanuit de scholen geen vertrouwen in het bestuur van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO). Daarom adviseren de ouders dan ook om hun kinderen niet naar deze school te sturen. Meldt Het Parool.

islamitische basisscholen

Van vijftien de basisscholen uit de stad zeggen Vier islamitische schoolbesturen dat het bestuur van SIO “totaal geen ervaring of affiniteit met onderwijs” heeft. Redouan Boudil, directeur-bestuurder van Stichting Noor en As-Siddieq noemt de bestuursleden van SIO “cowboys zonder oog voor het algemeen belang.” De besturen komen vandaag met een gezamenlijke verklaring.

De Raad van State bepaalde afgelopen week dat SIO toch een islamitische middelbare school mag openen. Er is al lang kritiek op de komst van de school, voornamelijk staatssecretaris Dekker is kritisch. Hij wilde de school geen geld geven, onder meer omdat een bestuurlid van SIO terreurgroep IS zou steunen. Dekker moet nu van de Raad van State alsnog zorgen voor de bekostiging van de school, die na alle waarschijnlijkheid na de zomervakantie van start zal gaan.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam