‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis

Israëls

Amsterdam – De unieke verkooptentoonstelling ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ toont achtentwintig topstukken van Isaac Israëls. Veel van het werk komt uit particulier bezit en is nooit eerder in musea getoond.

De expositie is van 3 maart tot en met 15 april 2018 te bezoeken in Museum Het Grachtenhuis aan de Herengracht 386 in Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met kunsthandelaar Peter Pappot, gespecialiseerd in schilderkunst van Nederlandse en Belgische meesters uit de periode 1800 -1950.

Israëls komt logeren


Kunsthandelaar Peter Pappot selecteerde voor ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ achtentwintig topstukken van Isaac Israëls. De Amsterdamse Post Impressionist schilderde vaak personen en hij had veel aandacht voor het leven van alledag, zoals te zien in de ‘Loopjongen’ langs de Amsterdamse gracht, de ‘Koopvrouw op de Prinsengracht bij de Noordermarkt’ en de ‘Telefonistes’. Werken als ‘Bij de modiste’, ‘Wandelende dame op de Scheveningse pier’ en ‘Vrouw gekleed in lange groene jurk aan het punteren’ laten zien dat hij ook geïnteresseerd was in het luxe leven van de elite. Allemaal worden ze tentoongesteld in Het Grachtenhuis. Het werk van Israëls was, en is nog steeds, bestemd voor de gegoede burgerij. Zijn schilderijen hingen en hangen in de grachtenpanden van Amsterdam.

Unieke verkooptentoonstelling

Het geëxposeerde werk van Isaac Israëls is tevens te koop. Met charity dinners draagt het museum een steentje bij aan het goede doel. Een percentage van de opbrengst wordt geschonken aan Stichting Vier het Leven. De Stichting zet zich in om eenzaamheid bij mensen op hoge leeftijd te voorkomen, en zorgt ervoor dat ouderen kunnen blijven genieten van bijvoorbeeld een museumbezoek.

Buiten openingstijden biedt Het Grachtenhuis ook privé en zakelijke arrangementen aan. Tijdens deze unieke verkoopexpositie is het mogelijk om exclusief te dineren tussen de topstukken van Israëls.

‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ is de eerste in een reeks van Post Impressionisten. Na Isaac Israëls volgen Jan Sluijters en George Hendrik Breitner. Met de exposities toont Het Grachtenhuis werk van eind 19e en 20e eeuw, gemaakt door de bekende Nederlandse kunstenaars die inspiratie haalden uit onze hoofdstad.

Wat: ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’
Waar: Het Grachtenhuis, Herengracht 386, 1016CJ Amsterdam
Wanneer: van 3 maart tot en met 15 april 2018
Website: http://www.hetgrachtenhuis.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam