Aanstekergas zorgt voor dood van 13-jarige jongen

aanstekergas, Tijdens
Door Haragayato - Photo taken by Haragayato using a FujiFilm FinePix40i., CC BY-SA 3.0,

AMSTERDAM – Een 13-jarige jongen is zondag in Amsterdam overleden na het innemen van aanstekergas. De jongen kreeg het gas binnen tijdens het spelen in een bovenwoning in de Haarlemmerstraat.

Hij raakte rond 16.30 uur onwel, maakte de politie maandag bekend. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij door het inademen van het gas een hartstilstand heeft gekregen.

Snuiven aanstekergas

De jongen overleed ter plekke. Volgens een woordvoerder van de politie wordt aansteker gas al langer gebruikt onder jongeren, maar ,,op heel kleine schaal”. ,,We worden er als politie heel af en toe mee geconfronteerd, dan heeft er iemand honderd aanstekers onder zijn bed liggen.” Onlangs stierf in BelgiĆ« een negentienjarige vrouw nadat ze aanstekergas had gesnoven.

Op de school van de jongen werd maandagochtend al meteen veel gespeculeerd over het gebruik van lachgas of aanstekergas. Het bleek om het laatste te gaan.

Korte roes

Het opsnuiven van aansteker gas zorgt voor een korte roes. Onder de jeugd in Nederland is ook het gebruik van lachgas populair.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam