Koning opent vernieuwde Anne Frank Huis

Anne Frank Huis - Foto: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0, (Wikipedia)

Amsterdam – Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 22 november het vernieuwde Anne Frank Huis in Amsterdam. In het vernieuwde museum wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging verteld in samenhang met de geschiedenis van de onderduikers in het huis.

Bijdragen aan historisch besef

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Er zijn steeds minder ooggetuigen die de feiten en gebeurtenissen uit die tijd invoelbaar kunnen maken. De vernieuwing van het museum heeft tot doel bij te dragen aan het historisch besef en de emotionele beleving van met name de jongere generatie.

Anne Frank

Anne is de hoofdpersoon in het museum en vertelster van het verhaal. Aan de hand van dagboekcitaten wordt in de betrokken ruimten de onderduikgeschiedenis verteld. Daarbij zijn in het museum onder andere een nieuwe entree en educatieve ruimten gebouwd. Meer dan 1,2 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Huis.

Opening met jongerenteam

De Koning opent het vernieuwde Anne Frank Huis samen met jongeren uit het jongerenteam van de Anne Frank Stichting. Zij zetten zich in tegen vooroordelen en discriminatie. Vervolgens krijgt de Koning een rondleiding door het museum en spreekt hij met medewerkers.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam