Kwaku Summer Festival 2018 vanaf 14 juli

Kwaku
Foto: ©Kwaku Summer Festival

Amsterdam – Op zaterdag 14 juli 2018 barst het jaarlijkse Kwaku Summer Festival los in de Bijlmer. Dat betekent vier weekenden achter elkaar genieten van eten, drinken, muziek en voetbal. Op het programma staan onder meer de Kwaku Friday Concerts (met een optreden van Kool and the Gang, op 20 juli), bekende artiesten als Kenny B, Trijntje Oosterhuis en Jonna Frazer, en de Roze Zondag. Het openingsweekend staat in het teken van 50 jaar Bijlmer. De organisatie verwacht dat de 43ste editie van dit evenement in de weekenden 155.000 bezoekers naar het Nelson Mandelapark trekt.

Het Kwaku Summer Festival heeft Surinaamse ‘roots’ en is sinds 1975 uitgegroeid tot een grootse viering van culturele diversiteit en identiteit in stadsdeel Zuidoost. Een festival met meerdere podia (binnen en buiten) en ruim honderd eetstalletjes, waar liefhebbers van typische Surinaamse, Antilliaanse, Afrikaanse en Caribische lekkernijen en geuren helemaal aan hun trekken komen.

Highlights Kwaku Summer Festival 2018

Het Kwaku Summer Festival 2018 blinkt zoals elk jaar weer uit in veelzijdigheid; van straatvoetbal tot kinderentertainment en van de ‘Bigi Sma Dey’ (15 en 29 juli) en de Roze Zondag op het Waterkant-podium (22 juli) tot de Hindoestaanse (21 juli) en Molukse dag (28 juli). En van de 250 dansende bejaarden (21 juli) op een buitenpodium tot de exposities en andere culturele activiteiten in het Bijlmer Parktheater. Na het succes van vorig jaar staan bovendien opnieuw de Kwaku Friday Concerts op het programma, met ‘Kool and the Gang’ als headliner op vrijdag 20 juli en de super zouk van Kassav extended in ‘Le Grand Mechand Zouk’ op vrijdag 3 augustus. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van het Tha Block-gebied, met aparte toegangscontrole.

Van voetbaltoernooi tot megahappening

Het Kwaku Festival ontstond in 1975 als voetbaltoernooi tussen ‘de hoogbouw’ van de Bijlmermeer; met als doel de jongeren van dit stadsdeel een leuke zomervakantie te bezorgen. Al snel trok dit toernooi teams vanuit het hele land naar de Bijlmer. En niet alleen voor de spannende wedstrijden, maar ook voor de typische Kwaku-sfeer en het lekkere eten. Zo groeide het toernooi in de jaren negentig uit tot de megahappening van nu, die in hoofdletters staat genoteerd op de jaarlijkse feestkalender van Amsterdam.

Kwaku Summer Festival: vier weekenden en twee vrijdagavonden

Dit festival in het Nelson Mandelapark duurt van zaterdag 14 juli t/m zondag 5 augustus. Op de zaterdagen en zondagen is het festivalterrein open van 14.00-24.00 (muziek tot 22.00 uur). Op de twee vrijdagavonden (20 juli en 3 augustus) zijn bezoekers welkom van 17.00-24.00 uur. Check www.kwakufestival.nl voor het complete programma per podium en verdere informatie.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam