Milieustraat Oostzaan vanaf 5 mei 2018 ook op zaterdag open

Milieustraat

Oostzaan – De milieustraat in Oostzaan is vanaf 5 mei ook op zaterdag open. Vanaf dat moment kunnen inwoners van Oostzaan hun grof huishoudelijk afval op maandag van 18.30 tot 20.00 uur, op donderdag van 9.30 tot 11.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur wegbrengen. De milieustraat is voortaan, na 26 april, op donderdagvond gesloten.
De gemeente hoopt met de openstelling op zaterdagochtend, inwoners beter van dienst te zijn. Voor inwoners die door de weeks werken kan het namelijk lastig zijn hun afval dan weg te brengen.

Volle container

Als de afvalcontainers vol zijn, kan de milieustraat eerder sluiten. Het kan ook gebeuren dat enkele containers vol zijn, dan kunt u alleen uw afval kwijt in containers waar nog voldoende ruimte is.
Soorten afval Bij de milieustraat (Skoon 1) kunt u uw afval kwijt dat u niet met de wekelijkse afvalinzameling kunt meegeven. De volgende soorten afval kunt u inleveren: extra groenafval, puin en zacht puin (zoals gipsblokken en -platen), dakleer, klein chemisch afval (dit kan nooit met het gewone huisvuil worden meegegeven), asbest (mits dubbel verpakt en goed dicht geplakt), plastic, hout, huisraad en kapotte elektrische apparaten.

Regels

De milieustraat is er voor inwoners van Oostzaan. Het aanbieden van bedrijfsafval is niet toegestaan. Bedrijven dienen hiervoor een aparte overeenkomst te sluiten met een particuliere afvalinzamelaar. Ook bedrijven die verbouwingen uitvoeren voor inwoners van Oostzaan, moeten voor het afval dat vrijkomt zelf een container huren.
U dient een legitimatiebewijs op zak te hebben. En verder zijn er een paar huisregels voor de veiligheid van u en anderen. Zo is open vuur verboden, waaronder het opsteken van een sigaret. Spullen die zijn ingeleverd, zijn eigendom van de gemeente. Dat betekent dat u geen spullen mag meenemen. Kinderen jonger dan 12 mogen niet op de milieustraat komen en huisdieren mogen alleen mee als zij in de auto blijven.

Verkeer

Sommige automobilisten wachten op de doorgaande weg tot de milieustraat open gaat. Dit zorgt voor een verkeeropstopping. Als u even wilt wachten, gebruik dan de daarvoor bestemde plek. Langs de kant van de weg bij de milieustraat is een opstelstrook gevestigd. Hier staat een bord met de tekst: ‘Verboden te parkeren. Opstelstrook milieustraat’. U mag daar dus niet uw auto parkeren, maar wel in de auto wachten tot u uw afval kunt wegbrengen. De inritten naar bedrijven moeten vrij blijven.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam