Nieuw speeltoestel op kinderboerderij Boerenvreugd  

boerenvreugd
Wethouder Robbert Jan van Duijn en Joost Wagemakers directeur van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) knippen het lint door onder toeziend oog van Rogier van der Laan. Foto: ©Gemeenten Amstelveen/Aalsmeer

Aalsmeer – Zaterdag 14 juli is een nieuw speeltoestel in gebruik genomen op kinderboederij Boerenvreugd. Dit gebeurde in aanwezig van wethouder (Schiphol en jeugd) Robbert Jan van Duijn en Joost Wagemakers directeur van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). De kosten voor het speeltoestel zijn betaald door de SLS. Het speeltoestel is het eerste gebiedsgerichte project van de SLS dat is voltooid.

Kinderboerderij Boerenvreugd

Op de kinderboerderij Boerenvreugd is een aantal speeltoestellen toe aan vervanging. Daarnaast was er behoefte aan een speeltoestel dat geschikt is voor iets oudere kinderen. Om dit financieel mogelijk te maken heeft Boerenvreugd een aanvraag ingediend bij de SLS. De SLS heeft de aanvraag goedgekeurd en het nieuwe speeltoestel kon toen snel geplaatst worden. Een mooie opsteker voor de Aalsmeerse kinderboerderij, die volledig wordt gerund door vrijwilligers. De kinderboerderij kan niet bestaan zonder deze vrijwilligers en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Op uitnodiging van de voorzitter van het bestuur van de kinderboerderij Rogier van der Laan, knipte de wethouder onder toeziend oog van de directeur van de SLS het lint door. Hierna klommen de aanwezige kinderen enthousiast op het speeltoestel.

Andere aanvragen

Wethouder Schiphol en jeugd Robbert Jan van Duijn: “Heel mooi dat we het eerste project dat de SLS financieel heeft ondersteund in Aalsmeer is opgeleverd. Onze inwoners hebben ook aanvragen ingediend voor de renovatie in het dorpshuis in Kudelstaart en om meer groene verbindingen (de groene linten) in Aalsmeer te creëren. De gemeente heeft de SLS ook om bijdragen gevraagd die de leefbaarheid verbeteren, zoals een uitbreiding van de recreatieve voorzieningen bij het surfeiland en extra voorzieningen bij de herinrichting van voormalige sportvelden.

Stichting Leefomgeving Schiphol

De SLS is een stichting die financieel ondersteuning biedt aan projecten in gebieden waar de leefbaarheid onder druk staat door onder andere vliegtuiglawaai. Deze projecten zijn op initiatief van, en in afstemming met de bewoners aangedragen. Aalsmeer is een van de gemeenten die in aanmerking komen voor een bijdrage. Inwoners hebben via bewonersavonden ideeën aangedragen bij de SLS die Aalsmeer aantrekkelijker, socialer en leefbaarder maken. De SLS wordt gefinancierd door Schiphol, Provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam