Nieuwe stek voor atelier De Werkschuit

Opening nieuwe locatie de Werkschuit in Aalsmeer - Foto: © gemeente Aalsmeer

Aalsmeer – Op zaterdag 29 september heeft wethouder Robbert Jan van Duijn de nieuwe locatie van De Werkschuit officieel geopend. Hij deed dit samen met Marit. Zij schreef de burgemeester eerder een brief schreef over het belang van een goede plek voor De Werkschuit. Met financiële ondersteuning van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) is er bovendien een extra creatief  lokaal ingericht. Alexander Smal was namens de SLS aanwezig bij de opening.

Bijna 50 jaar een begrip

De Werkschuit is al bijna 50 jaar een begrip in Aalsmeer. Zij organiseert creatieve activiteiten voor jong en oud. Van tekenen en schilderen voor kinderen in de talentklas, tot boetseren met klei, edelsmeden en vilten voor volwassenen. Vanwege veranderingen in het gemeentelijk vastgoedbeleid was De Werkschuit al langere tijd opzoek naar een nieuwe en grotere locatie.

Nieuwe plek De Werkschuit

Uiteindelijk is een nieuwe plek gevonden aan de Oosteinderweg 287-f op Recreatiepark Oosteinder. Om dit financieel mogelijk te maken heeft De Werkschuit een aanvraag ingediend bij de SLS. De SLS heeft de aanvraag goedgekeurd, hiermee werd het mogelijk om een tweede creatief lokaal te realiseren, waardoor de werkschuit meer activiteiten kan organiseren voor een breder publiek. Een mooie opsteker voor de Werkschuit die volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Projecten verbeteren leefomgeving

Wethouder Schiphol en jeugd Robbert Jan van Duijn: “Met de opening van de nieuwe locatie van de Werkschuit is alweer het derde project opgeleverd met financiële ondersteuning de SLS. Deze projecten leveren een goede bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving in Aalsmeer. Ook andere projecten waarvoor een bijdrage aan de SLS wordt gevraagd zijn vol op in ontwikkeling. Zoals bijvoorbeeld de renovatie in het dorpshuis in Kudelstaart en een uitbreiding van de recreatieve voorzieningen bij het surfeiland en extra voorzieningen bij de herinrichting van voormalige sportvelden.”

 

De SLS is een stichting die financieel ondersteuning biedt aan projecten in gebieden waar de leefbaarheid onder druk staat door onder andere vliegtuiglawaai. Deze projecten zijn op initiatief van, en in afstemming met de bewoners aangedragen. Aalsmeer is een van de gemeenten die in aanmerking komen voor een bijdrage. Inwoners hebben via bewonersavonden ideeën aangedragen bij de SLS die Aalsmeer aantrekkelijker, socialer en leefbaarder maken. De SLS wordt gefinancierd door Schiphol, Provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam