Ouderavond Credits gaat over bewust met geld omgaan

Credits
Fragment uit voorstelling Credits - Foto: © Theatergroep PlayBack

Purmerend – Dinsdag 26 maart is er voor ouders van PSG-leerlingen een interactieve ouderavond over geld. De voorstelling Credits van theatergroep PlayBack draait om bewustwording in de omgang met geld. Hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkom je als ouder dat je puber verwend wordt of in de schulden raakt? Wat geef je je kind mee als hij op z’n achttiende zijn/ haar eigen geld moet beheren?

Voorstelling Credits

Tijdens de avond wordt ouders op een luchtige wijze een spiegel voorgehouden aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Wethouder Mario Hegger: ‘Omgaan met geld leer je van huis uit. Voor pubers is het moeilijk om over langere termijn te denken. Daarom is het belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken en hun kind begeleiden, bijvoorbeeld in de keuze voor telefoonabonnementen.’

Week van het geld

De voorstelling is een van de activiteiten die de gemeente organiseert in de Week van het Geld, een landelijk initiatief om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Niet alleen tijdens de Week van het geld is er aandacht voor financiële zelfredzaamheid. Het hele jaar door organiseert de gemeente acties op het voortgezet onderwijs en geven we gastlessen over het leren omgaan met geld.

Voor wie en wanneer?

De ouderavond is op dinsdag 26 maart in PSG Antoni Gaudi Gaudí (Bergmolen 2) en voor alle ouders van leerlingen van 3 locaties van de PSG: SG Nelson Mandela, SG Antoni Gaudí en SG Gerrit Rietveld. Zij hebben inmiddels via de mail een uitnodiging ontvangen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam