Politie treft gasalarmpistool aan in woning

woustraat, Maandagstraat
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Veghel – De politie hield zaterdagavond rond 20.30 uur een 25-jarige man uit Veghel aan voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij was in het bezit van een gasalarmpistool.

De politie ontving een melding dat de man een vuurwapen in zijn woning had liggen. Agenten troffen een gasalarmpistool en een doosje met 9 millimeter patronen aan in de woning. Het bezit hiervan is verboden in Nederland. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Hierna werd hij weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Nepwapens: Levensgevaarlijk

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien. Iedereen met een nepwapen is strafbaar.

Kijk voor meer info over nepwapens op vraaghetdepolitie.nl of op de speciale themapagina over nepvuurwapens.

bron: politie.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam