Samen omgaan met een chronische ziekte

chronische ziekte

Uithoorn – Hoe ga je samen om met een chronische ziekte en wat betekent dit voor jezelf en je partner, hoe neem en houd je samen de regie? Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers en chronisch zieke partners een praktische cursus. Doel: samen het leven aangenamer maken. 

In acht wekelijkse  bijeenkomsten volgen de chronisch zieke en de partner apart een programma. Wel op dezelfde plaats, datum en hetzelfde tijdstip. De groep bestaat uit maximaal acht personen, begeleid door een gecertificeerde trainer.

Inhoud

De cursus heet PPEP4ALL, dit staat voor Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Dit is een zelfmanagementprogramma voor mensen met een chronische ziekte en/of zijn of haar partner/mantelzorger. Het biedt handvatten die de kwaliteit van leven positief beïnvloeden.

Onderwerpen

  • Wat betekent de ziekte in het dagelijks leven,
  • omgaan met stress, angst en depressieve gevoelens,
  • het nut van ontspannende activiteiten,
  • communicatie,
  • eigen netwerk

 

Data en locatie

17, 24, 31 oktober,7, 14, 21 en 28 november en 5 december

Mantelzorg & Meer, Laan van de Helende Meesters 431, Amstelveen

 

Voor wie

De training is bedoeld voor mantelzorgers en hun partners uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.  Voor meer info over de cursus en kosten kunt u contact opnemen via 020 333 53 53, e-mail info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

 

Citaat deelnemer

“Het meest waardevolle van deze training is dat de partnerrelatie intact wordt gehouden. Je wordt uitgedaagd om uit de rol van zieke en verzorgende te blijven en met elkaar in gesprek te gaan over hoe je je eigen en gezamenlijke leven wil invullen. En dan kom je onvermijdelijk op de beperkingen die ziekte met zich meebrengt. De training geeft verschillende handvatten om deze beperkingen te lijf te gaan. Het mooie is dat beiden op hetzelfde moment hetzelfde onderwerp doornemen, maar ieder in een eigen groep met lotgenoten.”

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam