Stap terug in de tijd en aanschouw een divers scala oude ambachten

Sinds 1968 wordt op de derde zaterdag van augustus de Folkloredag op de Zaanse Schans gehouden. Dit jaar is extra speciaal, want op zaterdag 18 augustus wordt het 50-jarig bestaan van het evenement gevierd. Kom tussen 11:00 – 17:00 uur genieten van folkloristi­sche muziek- en dansoptredens. 

Ambachtsmarkt

Op geen één dag in het jaar zijn er zo veel oude ambachten tegelijk te zien, als tijdens de Folkloredag op de Zaanse Schans. Verschillende beroepen van vroeger komen deze dag tot leven, van spinsters, pottenbakkers, papierknippers tot klompenmakers. Maar je kunt ook interessante demonstraties aanschouwen, waarbij ambachtslieden je meenemen in het proces van onder andere touwslaan, kuipen of kantklossen.

Maak een oud T-shirt weer hip

Nieuw dit jaar is de mobiele zeefdrukkerij, deze wagen is een echte eyecatcher. Neem een theedoek of een leeg T-shirt mee en laat deze ter plekke bedrukken met een leuk ontwerp.

Koren op de Molen

Het Kapiteinskoor organiseert tijdens de 50ste editie van de Folkloredag het korenfestival ‘Koren op de Molen’. Drie koren zullen hun kunsten laten horen in het decor van “De Gekroonde Poelenburg”. Diverse zeemans- en vissersliederen zullen te horen zijn langs de oever van de Zaan.

Bijenkaars rollen

Een wel heel bijzondere ambacht is de imkerij Polderbijen. Kom honing proeven of laat de kinderen een bijenkaars rollen. Bovendien nemen zij een vitrinekastje mee, met een echt bijenvolkje.

Naast alle ambachten, staat het programma ook vol met vrolijke optredens van onder meer de Enkhuizer Sjappetouwtjes en de Zaanse trekzakkers. De Folkloredag is een gezellig evenement vol beleving, ambachten, zang en dans. Mis dit niet!

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam