Starthandeling nieuw zwembad Bilthoven verricht

bilthoven
Artist impression van nieuw zwembad Bilthoven

Bilthoven – Vrijdagmiddag, 9 maart 2018, vond de starthandeling van de bouw van het nieuwe zwembad in Bilthoven plaats. Binnenkort start Vaessen B.V. met de uitvoering van de bouw en naar verwachting opent het nieuwe bad haar deuren begin 2019.

Koploper in duurzaamheid

De raad heeft in januari 2017 ingestemd met het voorstel van het college om een duurzaam en zo energiezuinig mogelijk bad aan te leggen dat past binnen de financiële kaders van de gemeente én tegemoet komt aan belangrijke wensen van de gebruikers, zoals verschillende bodemdiepten en temperaturen. Wethouder Ebbe Rost van Tonningen: “In het ontwerp van het nieuwe zwembad zijn meerdere duurzame maatregelen en innovatieve oplossingen opgenomen. Het resultaat is een volwaardig, duurzaam zwembad dat uiteindelijk volledig aardgasloos wordt. Een primeur in de provincie Utrecht!”

Openingshandeling bij bouwbord nieuw zwembad Bilthoven

Zesbaans zwembad

Het nieuwe zesbaans zwembad is met een beweegbare bodem en scheidingswand zo ingericht, dat meerdere groepen gebruikers het bad tegelijk kunnen gebruiken. Het bad meet 25 bij 15 meter en is daarmee net zo groot als het huidige grote bassin. Wethouder Ebbe Rost van Tonningen: “We sluiten deze collegeperiode af met een mijlpaal. We gaan starten met de bouw van een volwaardig zwembad waar alle inwoners van de gemeente De Bilt en komende generaties veel plezier aan gaan beleven.”

Locatie

Het nieuwe zwembad komt op de plaats van de voormalige beachvolleybalvelden, naast het oude zwembad dat gesloopt gaat worden. Op de locatie van het huidige zwembad wordt te zijner tijd woningbouw gerealiseerd.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het nieuwe zwembad op www.debilt.nl/zwembad.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam