Stimuleringsprijs Groene Kapstok voor zes scholen

Stimuleringsprijs
Uitreiking stimuleringsprijsvraag De directeuren van de winnende basisscholen met wethouder John Nederstigt. Foto: Jur Engelchor.
Door het plaatsen van een watertappunt in IKC De Lente in Abbenes kunnen dagelijks tientallen flesjes water worden bespaard én gaan frisdranken in de ban. Goed nieuws voor het milieu en de gezondheid. Dit duurzame initiatief is een van de zes winnaars van de Stimuleringsprijs 2018 van de Groene Kapstok. Wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling John Nederstigt reikte de prijzen uit aan de scholen met de beste plannen op het gebied van duurzaamheid. Aan de prijs is een bedrag gekoppeld van 1.500 euro dat de school kan gebruiken om te bouwen aan een duurzamere leeromgeving. 
Wethouder Nederstigt was onder de indruk van de inzet op IKC Wereldwijs, dat ook in de prijzen viel met een waterplaats op het schoolplein: “Bij jullie zijn de afgelopen jaren enorm grote stappen gezet. Hierdoor gaat iedereen in de wijk weer graag naar de school. Een dikke pluim voor school, schoolbestuur en alle ouders die daaraan hebben bijgedragen.”
Stimuleringsprijzen 
De andere prijzen gingen naar PI school De Ster (aanleg moestuin), De Tovercirkel (bomen op schoolplein), Bommelstein (waterpomp voor moestuin) en ´t Joppe (Ledverlichting). Om duurzame investeringen op scholen te stimuleren reikt de ‘Groene Kapstok’ jaarlijks de Stimuleringsprijs uit. In 2017 konden basisscholen voor de vijfde keer hun ideeën en projectplannen inleveren. De Groene Kapstok is een initiatief van scholen, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer. Op www.groenekapstok.nl staan per duurzaamheidsthema ideeën, tips en voorbeelden, voor en door scholen, om duurzaamheid te bevorderen.
Duurzame toekomst 
Elk jaar benadert de ´Groene Kapstok´ de basisscholen met de vraag om een idee in te leveren. De voorwaarde is dat het idee bijdraagt aan een duurzame leeromgeving op het gebied van energieopwekking, energiebesparing, duurzame mobiliteit, waterkwaliteit, klimaatbestendigheid en/of hergebruik of waardebehoud van grondstoffen. Ingrid Sjerps, projectleider primair onderwijs bij NMCX: “Het is goed om te zien hoe scholen enthousiast worden en geïnspireerd raken van de ideeën van de andere scholen om hun schoolomgeving te verduurzamen.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam