Tips voor veilig de zomer door!

veilig

Aalsmeer – De zomervakantie komt eraan. Voor inbrekers begint daarmee het hoogseizoen omdat veel mensen met vakantie zijn. Onze collega’s op straat en de politie letten komende tijd goed op en doen extra surveillances, maar u kunt als bewoner ook zelf veel doen om inbraak te voorkomen. Hieronder een aantal tips om veilig de zomer door te komen.

Tips om inbraken te voorkomen tijdens uw vakantie:

 • Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt
  Vraag uw buren of zij een oogje in het zeil willen houden en willen helpen, bijvoorbeeld door de post weg te halen, de plantjes water te geven of de gordijnen af en toe open of dicht te doen. Maak gebruik van schakelklokken waarmee de lichten ’s avonds aan en uit gaan.
 • Deuren op slot
  Sluit ramen en deuren goed af als u met vakantie gaat. Vergeet ook de ramen en deuren op de bovenverdieping niet. Leg  sleutels van raam- en deursloten niet in het zicht maar berg ze op. Berg klimmateriaal, zoals ladders en tuinmeubilair op of maak ze deugdelijk vast.
 • Registreer goederen
  Merk en registreer uw waardevolle goederen. Voorzie ze van een uniek merkteken: bijvoorbeeld uw postcode en huisnummer.

Wees voorzichtig met sociale media

Inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke informatiebron om te checken of u met vakantie bent. Zet dus niet op Twitter of Facebook dat u met vakantie gaat. Daarnaast is het beter om geen bericht over uw vakantieperiode in te spreken op uw voicemail.

Burenkaart

Via http://www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne kunt u een burenkaart downloaden. Noteer daarop uw vakantiegegevens, zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken. Het is ook een geheugensteuntje voor wat u met uw buren heeft afgesproken over de vakantie.

Vakantieservice Politie

U kunt gebruik maken van de vakantieservice, zodat de politie op de hoogte is van uw afwezigheid en een extra oogje in het zeil kan houden. Laat de politie per e-mail weten wanneer u weg bent. Vermeld in die e-mail uw adresgegevens, de periode dat u weg bent en een waarschuwingsadres/sleutelhouder (naam, adres én telefoonnummer). Stuur deze mail naar: secretariaat.aalsmeer-uithoorn@politie.nl. Deze service loopt overigens het hele jaar door.

 

 • Bel 112 bij verdachte situaties
  Ziet u zaken die u niet vertrouwt? Aarzel niet en bel 112. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
 • Meer informatie over veiligheidsmaatregelen

Kijk op www.politiekeurmerk.nl/bewoners.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam