UEFA kiest voor Expo Haarlemmermeer als het hart van alle internationale Euro2020-uitzendingen

Expo
Door Michiel1972 - Eigen werk, CC BY-SA 4.0,

Haarlemmermeer – UEFA heeft Expo Haarlemmermeer gekozen als locatie voor het International Broadcast Centre (IBC) tijdens Euro2020. Het IBC vormt het hart van alle operationele broadcast-activiteiten van UEFA en is een belangrijke pijler van het toernooi. Alle tv-signalen vanuit de twaalf Europese voetbalstadions waarin de in totaal 51 wedstrijden worden gespeeld, waaronder de Johan Cruijff ArenA, komen hier samen en worden van hieruit weer verzonden naar alle UEFA broadcast-partners. Expo Haarlemmermeer werd onder meer verkozen boven locaties in Londen en München.

 

UEFA kiest de locatie voor het IBC op basis van een aantal harde criteria. Nadat de KNVB de Europese voetbalbond op het spoor van Expo Haarlemmermeer heeft gezet, waren de goede ontvangst en presentatie, de geografische ligging ten opzichte van luchthaven Schiphol en de steden Amsterdam en Haarlem, de mate van afsluiting van het terrein en de omgeving, de transparante opzet en beschikbare faciliteiten van doorslaggevend belang om voor het expositiegebouw met bijbehorend terrein te kiezen.

 

Het recent uitgebreide Expo Haarlemmermeer beslaat een oppervlakte van 24.000 vierkante meter en zal vanaf 30 maart 2020 vier maanden lang plaats bieden aan zo’n duizend gasten en werknemers. Het IBC werkt met de nieuwste technologie om vele miljoenen kijkers over de hele wereld te voorzien van op maat gesneden verslaggeving van Euro2020. Het IBC huisvest onder meer technische-, productionele- en zendfaciliteiten als tv-studio’s en productie- en regieruimtes. Tijdens Euro2016 in Frankrijk was het IBC gevestigd in Parijs. In totaal werden tijdens dat toernooi meer dan twee miljard kijkers bediend.

 

Adam Elzakalai, wethouder Sport van Haarlemmermeer, is trots dat het IBC naar de polder komt. “Het is niet alleen de nabijheid van Schiphol, maar ook de economisch sterke regio die bepalend is. Daarnaast natuurlijk ook supergaaf dat als je straks naar de wedstrijden kijkt, je weet dat de signalen vanuit de Expo komen. Dat geeft toch een soort van trots.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam