Uitrollen van de Rauwe Loper is gestart in IJmuiden

Eén van de nieuwe bankjes in IJmuiden - Foto: gemeente IJmuiden
IJmuiden – Met het plaatsen van verrekijkers en bankjes is de uitrol van de Rauwe Loper, onderdeel van het project Rauw aan Zee, van start gegaan in IJmuiden.

Het rauwe gevoel benadrukken

De afgelopen weken zijn er op diverse plekken in IJmuiden  verrekijkers en bankjes geplaatst die het rauwe gevoel van IJmuiden benadrukken. Zij maken onderdeel uit van de Rauwe Loper die de weg naar het strand en de haven baant. Voor de inrichting van de verschillende routes naar de zee en de haven is een globale visie opgesteld, het  Masterplan De Rauwe Loper. Het gaat om de route naar Strand Noordpier (de Surf en Staal Route), de route naar de haven en IJmuiden aan Zee (de Haven en Pier Route) en de route naar IJmuiderslag (de Duin en Strand Route).

Eenheid en herkenbaarheid

Op deze manier wil de gemeente voor meer eenheid en herkenbaarheid zorgen. De nieuwe inrichtingselementen versterken het rauwe gevoel en verbeteren de verblijfsplekken langs de routes naar het strand en de haven. Het maakt deel uit van het project de ‘De Rauwe Loper’. Dit project voorziet op wat langere termijn o.a. ook in letterobjecten bij de stranden, informatiepunten en street- en/of lightart.
De zichtbaarheid en herkenbaarheid per route zijn daarbij van belang. Daarom is in het plan o.a. aangegeven welk type inrichtingselementen (zoals bankjes, informatiepunten en streetart) en welke materialen en kleuren goed bij het unieke karakter van IJmuiden passen. Vervolgens is voor elke route per thema aangegeven wat het plan inhoudt. Het gaat daarbij om de volgende thema’s: bestrating & markering, groen, verlichting, welkom en informatie, meubilair en kunst & streetart.

Trots op rauwe karakter

Met de uitrollen van de rauwe loper wil IJmuiden de bezoekers en inwoners het rauwe karakter van de gemeente laten ervaren, de toegankelijkheid verbeteren en met trots laten zien zij allemaal te bieden heeft. Op de onderstaande foto is te zien op welke plaatsen er uiteindelijk bankjes komen te staan.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam