Home Regio Amsterdam Vrouw in metro lastig gevallen door tieners

Vrouw in metro lastig gevallen door tieners

Amsterdam – Op 14 januari werd een vrouw lastig gevallen in de Metro. Er was een groepje jongeren tussen de 10 en 12 jaar die haar lastig vielen. Zij trokken haar aan de haren waardoor zij tegen de rand van de stoel klapte. Ze was erg over stuur en zocht op Twitter naar eventuele getuigen.

Camerabeelden van de metro

Er is inmiddels aangifte gedaan van het voorval en de camerabeelden van de GVB zijn door de politie opgevraagd en door de politie ontvangen. De vrouw heeft een gedetailleerde beschrijving van de jongens kunnen geven.

Racisme?

Na dat zij op Twitter het signalement had verspreid, volgt een reeks aan nare reacties die geheel een eigen leven gaan leiden. het is blijkbaar niet genoeg dat deze dame fysiek is lastig gevallen in de metro. Na de melding op Twitter komen er naast de reacties van medeleven, ook veel negatieve reacties.
Reacties als: ” Ohhh, ik begrijp het. U wilt niet etnisch profileren. Maar de nare feiten hebben toch al plaatsgevonden? En ‘ Hollandse ‘ groepen jongetjes plegen deze feiten doorgaans toch niet? De reacties gaan óók niet over ‘ras‘ maar over steeds dezelfde groepen die dit flikken.”

Hebben we hier medelij mee? Echt niet! Dit is zo’n gore linkse doos die die multiculti hel zelf wilde. Plukt ze er nu de vruchten van. Hoop dat t de volgende erger voor d’r afloopt, want A’dam kan wel wat v dat tuig kwijt!

Jonge criminelen

Het feit dat er tegenwoordig zoveel incidenten zijn met jonge tieners, is toch wel opvallend.
Chef Marjolein Smit van de amsterdamse recherche geeft aan dat de politie tegenover degeneratie jonge gewelddadige criminelen met de huidige middelen machteloos staat.
“Alleen ‘een breder scala’ aan straffen en maatregelen zou kunnen helpen”. Zolang misdaad loont, staan er bij elke jonge crimineel die gepakt wordt, er weer twee op. Er wordt gericht op vergelden, afschrikken en heropvoeden. Maar dat werkt niet voor de jonge criminelen die zwaardere feiten plegen.

Geen kattenkwaad

Iedereen herinnerd zich wel het kattenkwaad dat je als kind uit haalde. Maar zwaaien met messen of zomaar vreemden in elkaar slaan en mishandelen, dat valt niet meer onder kattenkwaad. Dit is puur crimineel gedrag. Op het nieuws worden bijna dagelijks incidenten genoemd met zeer jonge criminelen. Zelfs kinderen van 8 tot 13 jaar plegen strafbare feiten.

Uit een onderzoek van de GGD in Amsterdam blijkt dat er in 92 procent van de gezinnen waarin de ‘jongvolwassen gewelddadige veelplegers’ opgroeien, de ouders ‘pedagogisch onmachtig of onwillig’ zijn. Misschien moet de maatschappij een begin gaan maken met het begeleiden van de ouders in de opvoeding, om te voorkomen dat de trend van steeds jongere criminelen zich voort gaat zetten?

‘Een te grote groep raakt niet in de samenleving ingebed. Ondertussen ­zitten we met een enorme groep crimi­nele jongeren, met steeds nieuwe aanwas, terwijl ook de nieuwe criminelen zich weer gewoon aandienen, of het nou groepen uit Midden- en Oost-Europa zijn of Afrikanen.’
‘Voor elke jonge crimineel die we pakken, staan er twee op. Misdaad loont, is het credo, want de huidige straffen helpen niet,’ zegt Chef Marjolein Smit in het boek ‘Doorgeschoten’ van Parool-journalist Paul Vugts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Dina-Perla Portnaar: B&B eigenaren zien massale inkomstenderving

Amsterdam - B&B eigenares Dina-Perla Portnaar ziet, net zoals alle overige collega's al haar geplaatste boekingen verdampen. 2020 zou nou juist...

“Vieze flikkers: opzouten!” Is dit het klimaat in Krimpen?

Krimpen aan den IJssel - Na publicatie van ons eerder artikel over de brief van de dominee van de Oud-Gereformeerde Gemeente...

Gemeente ondersteunt Waterlandse ondernemers

Waterland - Op dinsdag 31 maart heeft het College van B&W besluiten genomen ter ondersteuning van de Waterlandse ondernemers. Door de maatregelen...

AfhaalBieb start 6 april in Twenterand!

Vriezenveen - Vanaf maandag 6 april gaat de AfhaalBieb in Twenterand open. Vanwege het coronavirus zijn de bibliotheken gesloten. Gelukkig kan...

Middeleeuws concept in nieuw jasje

Arnhem - De stadsrand tussen Arnhem en Oosterbeek wordt een plek waar lokaal voedsel gezamenlijk wordt geproduceerd, verwerkt en verkocht. Een...