Wethouder Adri de Roon ontvangt Koninklijke onderscheiding

Adri
Sven van der Vlugt

Lisse – Wethouder Adri de Roon is gistermiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Spruit tijdens zijn afscheid als wethouder van de gemeente Lisse.

Adri de Roon is ruim 24 jaar actief geweest voor het gemeentebestuur van de gemeente Lisse. Vier jaar als gemeenteraadslid (1994 – 1998), vier jaar als voorzitter van de steunfractie van D66 (1998 – 2002) en 16 jaar als wethouder in vier colleges (2002 – 2018). Dit is een voor Lisse uitzonderlijk lange periode. Hij heeft vooral zijn stempel gedrukt op de sociale portefeuille en de cultuurportefeuille, maar ook het woonbeleid en in latere jaren duurzaamheid behoorden tot zijn taken.

Regionale samenwerking

Naast zijn taken in Lisse, heeft De Roon energie en tijd gestoken in regionale samenwerking op vele vlakken. Zo heeft hij een lange reeks aan voorzitterschappen in het sociaal domein. Daarnaast heeft hij veel tijd en energie gestoken in het samenwerkingsverband Holland Rijnland en is hij lid geweest van het bestuur van Zuid-Hollandse gemeenten.

Kunst- en cultuurbeleid

Mede door zijn interesse in kunst in de breedste zin van het woord is onder zijn leiding het uitgevoerde kunst- en cultuurbeleid van grote waarde geweest voor Lisse en de regio. Lisse heeft door het nieuwe theater Floralis, de Keukenhof en museum de Zwarte Tulp een regionale en landelijke positie op het gebied van kunst en cultuur. Dit is mede door zijn inspanningen mogelijk gemaakt.

Drijvende kracht voor ISD

Adri de Roon is nauw betrokken geweest bij de oprichting van de ISD en al bijna 20 jaar actief voor deze organisatie. Vanaf 2002 is hij bestuurslid geweest. Daarna is hij vanaf 2009 voorzitter geweest van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur. Hij is vanaf de oprichting de drijvende kracht van en voor de ISD. Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger in als bestuurder van de plaatselijke en landelijke bowlingvereniging en hockeyvereniging Hisalis.

Genieten van pensioen

Als waardering voor al deze activiteiten mocht Adri de Roon de bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen. De Roon stopt als wethouder om te gaan genieten van zijn pensioen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam