Wethouder Bouma opent Burendag 2018 in Zijdelwaard

Burendag 2018

Uithoorn – Wethouder Bouma heeft met een korte toespraak de officiële aftrap gegeven voor Burendag 2018 in winkelcentrum Zijdelwaard. Voor Burendag heeft Buurtbeheer Zijdelwaard diverse activiteiten georganiseerd waaronder diverse muzikale optredens en activiteiten voor kinderen.

Jaarlijks event

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar was dat op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Burendag is op diverse plaatsen gevierd in de gemeente, waaronder Zijdelwaard, de Legmeer en De Kwakel.

Een feestje dat past bij de buurt

Wethouder Bouma: “In De Kwakel vieren mensen burendag op een heel andere manier dan in Zijdelwaard. Het is mooi om te zien dat iedereen deze dag beleeft en viert op een manier die past bij de buurt. Want Burendag hoor een feestje te zijn; een feestje waarbij je als buren gezellig samenkomt. Je leert elkaar beter kennen waardoor het uiteindelijk ook fijner is om in een buurt te wonen.

Buurtbeheer Zijdelwaard

In Uithoorn organiseert Buurtbeheer Zijdelwaard al meer dan 10 jaar met veel inzet de Burendag. En dit jaar zijn daarvoor voor het eerst de handen in één geslagen met Winkelcentrum Zijdelwaard en de vrijwilligers van Rick FM. Daardoor kon de organisatie van de dag nog grootser zijn. Zo waren er optreden van kinderkoor Xing, meezingkoor Uithoorn, D-F!ne en het leerlingenorkest van muziekvereniging KnA.  Rick FM zorgde tussen de optredens door voor de muziek waarbij het mogelijk was verzoeknummers aan te vragen. Voor kinderen waren er diverse activiteiten zoals touwtjes trekken en schminken, winkeliers droegen hun steentje bij met kramen met leuke aanbiedingen en ook waren er standjes van Uithoorn voor Elkaar en de Voedselbank.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam