Wie wordt er in Waterland de eerste Kinderburgemeester?

Waterland – Afgelopen week was de aftrap voor de werving van kandidaten die de eerste kinderburgemeester van Waterland willen worden. Locoburgmeester Astrid van de Weijenberg ging op tournee langs alle groepen zeven van de Waterlandse basisscholen. Tijdens de flitsbezoeken ging zij in gesprek met de kinderen over de functie van kinderburgemeester en of zij zich verkiesbaar willen stellen.

Veel vragen van kinderen

Astrid van de Weijenberg: “Ongeveer 250 leerlingen weten nu  dat Waterland een kinderburgemeester krijgt en dat er per school één kandidaat wordt afgevaardigd. Het leeft nu echt bij de kinderen en ze  waren enthousiast.” De kinderen kwamen met allerlei vragen over het kinderburgemeesterschap zoals: “Komt er ook een locoburgemeester? Wat als je ineens niet meer wil? Krijg je er geld voor? Krijg je ook macht als kinderburgemeester? Mag ik een selfie met u?”

Motie gemeenteraad Waterland

Dankzij een vorig jaar unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad is de gemeente Waterland nu naarstig op zoek naar haar eerste kinderburgemeester. Alle tien basisscholen in Waterland zijn betrokken bij de aanstaande verkiezing en gevraagd om één kandidaat kinderburgemeester én een jurylid per school af te vaardigen.

Doel kinderburgemeester

Met het instellen van de functie van kinderburgemeester verwacht de gemeente dat kinderen een sterkere band krijgen met de gemeente en de Waterlande samenleving, maar ook andersom is het doel meer betrokkenheid van de gemeente(politiek) bij de ideeën en (be)leefwereld van de jeugd.

Planning verkiezingen kinderburgemeester

  • Uiterlijk 14 februari melden basisscholen één kandidaat kinderburgemeester en één jurylid aan.
  • Woensdagmiddag 26 februari krijgen de kandidaat kinderburgemeesters en de juryleden  een leuke workshop ter voorbereiding op hun taak.
  • Vrijdagmiddag 28 februari houden de kandidaat kinderburgemeesters één voor één een presentatie voor de jury. De jury bestaat uit leerlingen van de basisscholen en Locoburgemeester Astrid van de Weijenberg. Uitslag wordt ’s avonds bekend gemaakt.
  • Half maart installatie van de nieuwe kinderburgemeester op de eigen basisschool.

Voor meer informatie kijk op www.waterland.nl/kinderburgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Fietsers vaker en langer groene verkeerslichten

Enschede - Sinds 1 juni krijgen fietsers in Enschede vaker en langer groen bij enkele belangrijke verkeerslichten. Enschede komt met dit groenlichtprogramma,...

Kiezen van nieuw logo gemeente Eemsdelta

Eemsdelta - Vanaf dinsdag 2 juni kunnen inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta kiezen wat het nieuwe logo wordt van hun...

Druk zomers Pinksterweekend in Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek - In het Pinksterweekend genoten veel mensen van het mooie weer. Men genoot op de fiets, ging...

Amerikaanse ambassadeur opent Vliegeniersmuseum

Gorinchem - Maandag 1 juni om 12.00 uur heeft de Amerikaanse Ambassadeur, Pete Hoekstra met zijn echtgenote het seizoen van het...

Lemster Dickens Festijn 2020 in de ijskast

Lemmer - Ondanks dat het Lemster Dickens Festijn pas in december gepland staat, heeft de organisatie de conclusie getrokken dat het...