Zaanstad op zoek naar bevlogen professionals,

denk mee

Zaanstad – Hoe ziet het Zaanstad van de toekomst er uit? Zijn er glijbanen, zelfrijdende auto’s, tiny houses? Hoe gaat de stad in 2040 om met duurzaamheid, leefbaarheid, bereikbaarheid? En welke creatieve oplossingen zijn er te bedenken als het gaat om groei en vernieuwing en het behouden van identiteit en historie?
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de stedenbouwkundige uitdagingen van de gemeente of zelf bij de gemeente aan de slag wil, organiseert de gemeente een inspiratiemiddag op 19 januari 2019. Het thema van deze middag is: ´Denk mee, bouw mee, maak mee.´

Aanmelden voor dit evenement is kosteloos maar wel verplicht en kan via: https://werkenbij.zaanstad.nl/inspiratie-evenement.

Zaanstad heeft met de realisatie van het megaproject Inverdan  een nieuwe weg ingeslagen. De ontwikkeling, met de in het oog springende architectuur van Sjoerd Soeters, zette de gemeente (inter)nationaal op de kaart. Inverdan heeft een enorme impuls gegeven aan Zaanstad. Maar Zaanstad is nog lang niet af. De komende 25 jaar wordt onophoudelijk doorontwikkeld, gebouwd, vernieuwd, geïnnoveerd en gewerkt. De komst van Tony’s Chocolonely is daar een mooi voorbeeld van. Maar om de vestiging van dit bijzondere bedrijf te realiseren zijn creatieve oplossingen nodig van gemeentelijke doorzetters met hart voor de stad. Kortom: de gemeente zoekt bevlogen professionals.

Voor wie?

Zaanstad nodigt stedenbouwkundigen, ingenieurs, professionals op het gebied van duurzame energie, planologen, juristen, zojuist afgestudeerden en andere geïnteresseerden uit voor deze middag. Architect Sjoerd Soeters en stedenbouwkundige Riek Bakker gaan in een ‘Zaanstad Draait Door-talkshow’ in gesprek over de ambities en de dynamiek in het Zaanse. Als supervisor van Inverdan heeft Soeters zelf gezien dat in Zaanstad dingen sneller tot realisatie kunnen komen dan op andere plekken. Gemeentelijke professionals presenteren tijdens het evenement de ambities van Zaanstad en gaan graag met geïnteresseerden en werkzoekenden in gesprek over de arbeidsmogelijkheden bij de gemeente. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is een speciale activiteitenhoek waar zij kunnen knutselen aan hun Zaanstad van de toekomst.

denk mee
Centrum gebied Zaandom rondom stadskantoor met inntel hotel, station en Hermitage

Bouwen aan de Zaanse toekomst

Op dit moment werkt de gemeente onder de titel ´MAAK.Zaanstad’ aan de stedelijke ontwikkeling van de stad. De komende jaren moeten er duizenden woningen bij komen. Tegelijkertijd vragen knelpunten in de infrastructuur om slimme oplossingen. Ook moeten er nieuwe manieren gevonden worden om te voldoen aan de eisen van duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. De opgaven zijn ingewikkeld, de projecten zijn talrijk en de ambities zijn groot. Iedereen die benieuwd is naar de gemeentelijke organisatie als werkgever is van harte welkom op de 19e.

 

.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam