Apeldoorn praat verder over de toekomst

praat

Apeldoorn – In juni en juli organiseert de gemeente Apeldoorn in verschillende delen van de stad zogenaamde ‘Toekomsttafels’. De gemeente gaat in gesprek met bewoners over de toekomst van Apeldoorn. Hoe zien onze stad en onze dorpen er uit in 2030? Hoe wekken we onze energie op? Waar wonen we en wie zorgt er voor onze ouderen? Dat zijn vragen die aan de orde komen en waarover bewoners in gesprek kunnen. Met elkaar en met de gemeente.

Toekomst

De toekomsttafels maken onderdeel uit van een groter geheel. Afgelopen maanden is tijdens busexpedities door Apeldoorn en de omliggende dorpen ook al met inwoners gesproken over de toekomst van Apeldoorn. Met de uitkomsten van de toekomsttafels en de busexpedities maakt Apeldoorn plannen voor de toekomst. Dat mondt uit in de Omgevingsvisie. Aanleiding is de omgevingswet die in 2021 van kracht wordt en die inwoners en ondernemers meer ruimte moet geven om ruimtelijke initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. De gemeente wordt meer ‘partner’ van de aanvrager en helpt om het idee te realiseren.

Mening telt mee

De mening en ideeën van inwoners zijn hierbij ontzettend belangrijk. Inwoners en ondernemers worden uitgenodigd om mee te doen aan één van de toekomsttafels. De toekomsttafels zijn op 25 en 27 juni, en op 2, 3 en 4 juli op verschillende plekken in Apeldoorn. Op www.apeldoorn2030.nl/agenda staan de data en tijdstippen van de toekomsttafels in de verschillende stadsdelen en kunnen belangstellenden zich inschrijven.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam