Bezoekers tevreden over Putten blijkt uit onderzoek

Putten – Van juli tot en met oktober 2018 is er een bezoekersonderzoek uitgevoerd in de gemeente Putten. Er is aan bezoekers en vakantiegangers gevraagd naar hun mening over Putten. Ruim 450 bezoekers hebben de online vragenlijst ingevuld en de resultaten zijn ronduit positief te noemen.

Bezoekers geven Putten gemiddeld een 8,5

De bezoekers van Putten zijn in het algemeen zeer tevreden over hun bezoek aan Putten. Toeristische vakantiegangers en vaste gasten geven Putten gemiddeld een ruime 8,5. Van de bezoekers die een uitstapje in Putten gemaakt hebben krijgt Putten een 8,3. Bijna alle vaste gasten en dagbezoekers en 88% van de toeristische vakantiegangers komen zeker of misschien terug naar Putten.

Putten is bos, natuur, rust en gezelligheid

De respondenten gebruiken veel verschillende woorden om Putten te omschrijven. Een aantal woorden komt steeds terug: bos, gezellig, rust, natuur, mooie omgeving en Veluwe. Dit sluit aan bij de uitkomsten van de interactieve sessies met de toeristische sector in het Dromenlab Putten; “Putten is natuurlijk, ontspannen, doen”. Dat ‘doen’ komt ook duidelijk naar voren in dit onderzoek: 72% van de vakantiegangers fietste en 61% van de vakantiegangers wandelde tijdens hun laatste vakantie in Putten.

Ruimte voor verbetering

Uiteraard is er ook ruimte voor verbetering van het toeristisch product. Circa 14% van respondenten vindt dat de omschrijving ‘onveilig’ bij Putten past. Vakantiegangers vinden dit vaker (17%) dan de bewoners van Putten (10%). Dit is geen gewenste typering van een vakantiebestemming. Verder valt op dat nog geen kwart van de respondenten Putten associeert met watersport en dat slechts 7% van de respondenten vindt dat Putten geschikt is voor watersporters. Dit terwijl Strand Nulde aan het Nuldernauw (één van de Veluwerandmeren) ligt.

Opvallend veel bezoekers hebben de moeite genomen en de gelegenheid aangegrepen om hun opmerkingen, suggesties en tips mee te geven. Van een verkeersluwe Dorpsstraat, toegankelijkheid voor minder validen, opening van voorzieningen op zondag (maar ook: zondagsrust in ere houden) tot het plaatsen van bankjes in het bos en de oproep tot meer eigentijdse evenementen.

Reactie VVV Putten en gemeente Putten

Johan Grift, voorzitter VVV Putten+: “Ontzettend fijn dat onze gasten zo’n hoge waardering uitspreken. Vooral de positieve reacties op de vriendelijkheid en gastvrijheid springen er voor mij uit. Hier werken we als VVV Putten+ met de recreatiebranche en gemeente Putten hard aan.”

Roelof Koekkoek, wethouder toerisme gemeente Putten: “Met plezier heb ik de vele suggesties doorgenomen, daar geven we zeker zo veel mogelijk vervolg aan. Heel mooi deze betrokkenheid van dag- en meerdaagse bezoekers bij Putten! En zo bouwen we verder aan deze sterke economische sector.”

Prijs

Onder de respondenten worden verschillende prijzen verloot. Er zijn grote prijzen zoals een opoefiets en een midweek bij Landal de Heihaas, maar ook mooie Puttense prijzen zoals een middag midgetgolfen bij Terra Nova, een bezoek aan Sauna Drôme, een koffiemoment met taart bij De Heerdt of een lunch bij Emjoy. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Uitkomsten onderzoek inzien

De uitkomsten van het bezoekersonderzoek zijn in te zien op www.putten.nl. Zie hiervoor het nieuwsbericht “Bezoekers tevreden over Putten” onder de kop ‘Actueel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Amerikaanse ambassadeur opent Vliegeniersmuseum

Gorinchem - Maandag 1 juni om 12.00 uur heeft de Amerikaanse Ambassadeur, Pete Hoekstra met zijn echtgenote het seizoen van het...

Lemster Dickens Festijn 2020 in de ijskast

Lemmer - Ondanks dat het Lemster Dickens Festijn pas in december gepland staat, heeft de organisatie de conclusie getrokken dat het...

Doe mee met de Zomerse Sportinstuif van Jibb+

Zin in een sportieve start van jouw zomervakantie? Schrijf je dan in voor de Jibb+ Zomerse Sportinstuif. In de eerste week van...

0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202...

Gezellige tweede Pinksterdag in Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek - Op tweede Pinksterdag mochten de terrassen weer open. Ook in Krimpen aan de Lek was het...