‘Eigenwijs op reis’ wint William Schrikker Initiatiefprijs 2018

William Schrikker
'Handjehelpen' wint William Schrikker Prijs. Foto: ©William Schrikker

Harderwijk – In het stadsmuseum van Harderwijk is voor de tweede keer de William Schrikker Initiatief Prijs uitgereikt. De prijs, een geldbedrag van 15.000 euro, ging naar het initiatief ‘Eigenwijs op Reis’ van de vrijwilligersorganisatie Handjehelpen uit Utrecht.

De William Schrikker Prijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan goede, vernieuwende hulp voor kinderen, jongeren en ouders met een beperking, die opvoed- en opgroeiproblemen hebben. Met dit bedrag worden lokale ‘goede praktijken’ in het zonnetje gezet die sinds de transitie en transformatie van de jeugdzorg zijn ontstaan en die van groot belang zijn voor kinderen en ouders met een beperking. De prijs wordt uitgereikt vanuit de opbrengsten van een erfenis die aan de William Schrikker is toegekend.

Over Eigenwijs op Reis

‘Eigenwijs op reis’ is in 2015 gestart door vrijwilligersorganisatie Handjehelpen. Het gaat hierbij om kinderen met een beperking die met het leerlingenvervoer van en naar school worden gebracht en graag zelfstandig willen leren reizen met het openbaar vervoer (OV). Stagiaires van Handjehelpen worden gekoppeld aan deze kinderen en samen oefenen zij in het reizen tussen huis en school met het OV. Handjehelpen is een vrijwilligersorganisatie werkzaam in 16 gemeentes in de provincie Utrecht én in de gemeente Weesp. De jury vond het vooral een charmant en praktisch initiatief en is er van overtuigd dat dit echt het verschil voor de kinderen kan maken. Het project sprong eruit door zijn eenvoud en dat het een hoog betrekkingsniveau kent door het werken met stagiaires. Bovendien kan het traject ook worden ingezet bij mensen zonder een jeugdzorg maatregel. Directrice Irene Domburg over het winnen van de prijs: “Wij voelen deze prijs als een erkenning van de formele zorg voor het “gewoon doen” van onze organisatie. Er gaan met het bedrag nog meer jonge mensen eigenwijs leren reizen.”

Over de William Schrikker

De William Schrikker biedt hulp aan een kwetsbare groep in de samenleving: jeugdigen van
0 tot 23 jaar die leven met een beperking – bij henzelf of bij (één van) hun ouders – en waarbij opvoed- en opgroeiproblemen zijn ontstaan. De William Schrikker bevordert vanuit expertise en betrokkenheid de kwaliteit van het bestaan van jeugdigen met een beperking of jeugdigen van ouders met een beperking die aangewezen zijn op jeugdhulp. De Initiatief Prijs wordt vanuit een erfenis uitgereikt aan initiatieven waar de William Schrikker zelf (nog) niet bij betrokken is maar die wel extra ondersteuning bieden aan de doelgroep. Ook in 2019 gaat de William Schrikker een Initiatief Prijs uitreiken. De inschrijving hiervoor start in het najaar van dit jaar.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam