Geboortekoffer vestigt aandacht op brandpreventie bij jonge ouders

Heerde – Tijdens de geboorteaangifte van zijn zoon Loek Anko heeft de heer Vreekamp een geboortekoffer in ontvangst genomen. Dit omdat Loek Anko eerste kind is dat in oktober binnen de gemeentegrenzen is geboren. Het koffertje werd verstrekt in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor brandpreventie bij jonge ouders.

Brandpreventie

Uit brandrisicoprofielen blijkt dat jonge ouders een grotere kans op een woningbrand hebben dan gemiddeld. Zij gebruiken vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico. Daarnaast is er in een druk gezin minder tijd om na te denken over de risico’s op brand. De Brandpreventieweken staan dan ook in het teken van de oproep ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’.

 

Maatregelen om risico’s woningbrand te verminderen

Ouders kunnen zelf veel doen om hun gezin tegen de risico’s van een woningbrand te beschermen. Bijvoorbeeld de slaapkamerdeuren sluiten als je gaat slapen en testen of je de rookmelders ook nog kunt horen met de deuren dicht. Vooral de wasdroger, die door veel jonge ouders wordt gebuikt, staat in de top drie van risico’s op woningbrand. Na elke droogbeurt de filter schoonmaken voorkomt een hoop ellende. Denk ook van tevoren na over een vluchtroute, want daar is geen tijd voor als elke seconde telt.

 

Geboorteakte en een koffertje

Wethouder Jan Berkhoff overhandigde het rode geboortekoffertje en lichtte toe waarom brandpreventie zo belangrijk is. In het koffertje van kinderformaat zit een rompertje, een rookmelder, een keycord, tips voor brandpreventie en kortingsbonnen voor de aanschaf van brandpreventiemiddelen. Voor de rookmelder moet nog een plekje gezocht worden, want de heer Vreekamp gaf aan dat in elke kamer al een rookmelder hangt. Hij is zich gelukkig zeer bewust van de gevaren van brand en neemt geen risico.

Na een felicitatie van de kant van de wethouder ging de heer Vreekamp huiswaarts, met naast het rode koffertje het document waar hij voor kwam: een geboorteakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...