Goede Buren steekt op zaterdag 9 juni de vlag uit

Olst – Het is feest in het winkelcentrum van Olst op zaterdag 9 juni. Van 15:30 tot 17:30 uur steekt Goede Buren de vlag uit voor de officiële opening van het verzamelpand van duurzame ondernemingen aan de Hendrik Droststraat 47. Na een woordje door een lid van het College van B en W en een openingshandeling, pakt Goede Buren uit met muziek, lekkers en leuke dingen om te doen en zien voor jong en oud.

Duurzame ondernemingen

Afgelopen maand maakte Goede Buren al een bescheiden start omdat stichting Bij de Buuren er de verkoop van 2e hands kleding weer oppakte, en Overkempe er onder de naam De GroenteBuur verse biologische groenten van eigen grond verkocht.

Goede Buren steekt op zaterdag 9 juni de vlag uit

Experimenteren

Vanaf 9 juni betrekken ook de andere deelnemers in Goede Buren het pand. Leo Pelgröm zal aanwezig zijn om huizenbezitters en bedrijven te adviseren over mogelijkheden voor energiebesparing. Op de 9e laat hij de bezoekers experimenteren met een infrarood-camera onder het motto ‘wat straal jij uit?’.

Goede Buren steekt op zaterdag 9 juni de vlag uit
Boerin Esther Visser richt verkoophoek in van De GroenteBuur

Soep en Repair café

Daarnaast presenteren zich zaterdag twee initiatieven van Olst in Transitie, namelijk het Soepcafé en het Repair Café. De Reparateurs vanaf 29 juni regelmatig present zijn om samen met mensen die met hun kapotte spullen komen te kijken of die zaken een tweede leven kunnen krijgen. De vrijwilligers van het Soepcafé geven op 9 juni alvast letterlijk een voorproefje van wat zij vanaf 30 juni elke laatste zaterdag van de maand zullen gaan serveren.

Tijdelijke gebruikers

Ook tijdelijke gebouwgebruikers laten zich de 9e alvast zien: zo is natuurlijk imker Jan Schenk present met honing en bijenwas-kaarsen. Hij huurt vanaf deze maand een zogeheten Vierkante-meter-schap bij Goede Buren: een plekje in de winkel waar particulieren of startende ondernemers voor slechts 5 euro per maand kunnen uitproberen of hun producten aftrek vinden.

 

Bijna compleet

Voor kinderen zijn er op 9 juni ook leuke dingen te doen, waaronder koekjes bakken.

Met muziek en lekkere hapjes er bij is het feest bijna compleet. Bijna, want geheel in stijl nodigt Goede Buren iedereen uit om zelf een sapje of drankje mee te nemen. “Goede Buren gelooft in het bundelen van krachten”, legt bestuursvoorzitter Bianka Kiezebrink uit. “Samen dingen delen voorkomt dat spullen dubbel gekocht moeten worden. En dat geldt net zo goed voor drinken op feestjes, bedachten wij. Het wordt dus een American Party, maar wel met een Olster tintje.”

 

Goede Buren is open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Als er meer gebouwgebruikers bij komen, kunnen de openingstijden worden uitgebreid. Meer informatie is te vinden op www.goede-buren.nl of via 06-24947699.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Bredase en Zundertse jongeren fiksen ‘hun shit’

Breda/Zundert - Fiks helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar van ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’ naar ‘shit-dit-vind-ik-chill’. Voor een half jaar gaan zij...

Stikstof bedreiging voor ecosysteem duinen

Juist nu genieten we van de natuur, ook van de Nederlandse duinen. En dat willen we blijven doen. Het is daarom...

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders

Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. Een jaar waarin naast het...

Zwerfafval tegengaan met extra maatregelen

Baarn - In deze tijden waarin mensen meer thuis zitten, zien afvalinzamelaars dat de hoeveelheid huishoudelijk afval toeneemt. Ook zien gemeentes...

Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum weer open

Vuren - Maandag 1 juni a.s. zal het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum de deuren weer openen (gevestigd in fort...