Laura Werger overhandigt keurmerk sociaal ondernemen GelreWerkt!

GelreWerkt!
Herman Roord (directeur Stichting GelreWerkt!), Hans Bosveld van bouwbedrijf BrederDanBouw en Laura Werger (voorzitter van Stichting GelreWerkt!)

Gelre – Woensdag 5 juni ontvingen Albert Kars van schoonmaakbedrijf DeltaCare en Hans Bosveld van bouwbedrijf BrederDanBouw uit handen van Laura Werger van GelreWerkt!, het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een landelijke keurmerk en geeft aan dat een organisatie een sociale werkgever is en meer dan gemiddeld bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

GelReWerkt!

Laura Werger, voorzitter van Stichting GelreWerkt!, ging gisteren op bezoek bij DeltaCare Dienstverlening in Brummen en Bouwbedrijf BrederdanBouw in Baak. Het bouwbedrijf kreeg het certificaat PSO trede 3. BrederDanBouw is een erkend leerwerkbedrijf en ondersteunt twee Zutphense inwoners met werk. Het gaat om een medewerker in de boekhouding en een leerling. DeltaCare ontving naast het certificaat PSO trede 3 ook nog het certificaat 30+. Dit betekent dat zij 30% of meer mensen uit kwetsbare groepen in dienst hebben.

Sociale ondernemers beloont door GelreWerkt!

DeltaCare is gevestigd in Brummen en ontstaan vanuit SW bedrijf Delta. DeltaCare voert onder andere schoonmaakwerkzaamheden uit bij GelreWerkt!, de gemeente Zutphen, de brandweerkazerne en de gymzalen. Bij het bedrijf werken 30 medewerkers vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening en 8 medewerkers vanuit de Participatiewet. Alle 38 medewerkers komen uit Zutphen.

PSO

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. De ladder bestaat uit 4 treden: aspirant, trede 1, trede 2 en trede 3. Beide bedrijven ontvingen de derde trede. Dit betekent dat zij koplopers zijn in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. Ook bieden zij aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid dan organisaties van dezelfde grootte. Deze twee bedrijven voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding.

Keurmerk stimuleert ondernemers

Stichting GelreWerkt! adviseert bedrijven bij het proces om in aanmerking te komen voor het PSO keurmerk. Laura Werger, voorzitter Stichting GelreWerkt!: “Het zijn twee mooie bedrijven die laten zien dat zij een sociale werkgever zijn. Het is mooi en belangrijk dat GelreWerkt! bedrijven kan helpen bij hun PSO certificering. Het mes snijdt aan twee kanten. Met het certificaat wordt een bedrijf herkenbaar als sociale ondernemer en het vergroot bijvoorbeeld ook de kansen bij gunningen. Tegelijkertijd helpen deze bedrijven mensen aan het werk die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam