Open dag tijdens Week van de Begraafplaats

Ingang Oude Begraafplaats in Zutphen. Foto: ©Gemeente Zutphen

Zutphen – Van 26 mei tot en met 3 juni is het de Week van de Begraafplaats. Op zaterdag 2 juni houden de R.K. Begraafplaats en Gedenkpark De Oude Begraafplaats een open dag van 10.00 tot 15.00 uur.

De beheerders van het Gedenkpark zijn aanwezig en beantwoorden vragen over uitvaartrituelen, de mogelijkheden op het gebied van begraven en asbestemmingen. Bezoekers kunnen zich ook persoonlijk op de hoogte stellen van alle details die horen bij de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud ervan en de grafrechten. Op zondag 3 juni geeft Joop Jansen rondleidingen. Hij weet veel over de R.K. Begraafplaats en Gedenkpark De Oude Begraafplaats.

Gedenkpark

Op het gedenkpark zie je de verschillende themavelden, zoals een vlinderhoek en het Kastanjehofje. Ook kun je informatie krijgen over verschillende vormen van begraven, zoals natuurbegraven en islamitisch begraven. Bezoekers kunnen vragen stellen over alle details die horen bij afscheid nemen en begraven.Dit jaar is het thema van de Week van de Begraafplaats ‘Tussen Kunst & Kist’.

Onthulling Roparun monument

Op 2 juni om 11.00 uur onthult wethouder Annelies de Jonge het Roparun-monument met een gedicht van de Zutphense dichter Eke Mannink. De Roparun is een estafetteloop met als doel geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Gemeente Zutphen ligt op de Roparun-route van Hamburg naar Rotterdam. In 2015, 2016 én 2017 won gemeente Zutphen de prijs van meest favoriete doorkomststad. De Zutphense organisatie van Roparun vond dat er nog geen plek is om stil te staan bij de mensen die getroffen zijn door kanker. Vanaf 2 juni is er wel een speciale plek om die mensen te herdenken.

Website

Vanaf 2 juni is er ook een website met uitgebreide informatie over de drie gedenkparken in gemeente Zutphen: www.zutphen.nl/gedenkparken

Samenwerking

Gedenkpark De oude Begraafplaats en de R.K. Begraafplaats werken samen aan de open dag voor de inwoners in Zutphen en Warnsveld. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer en stichting Terebinth organiseren gezamenlijk de 5e Week van de Begraafplaats. De Oude Begraafplaats en de R.K. Begraafplaats liggen aan Warnsveldseweg 105 en 107. Parkeren kan langs de Warnsveldseweg. Meer informatie over Week van de Begraafplaats is te vinden op www.weekvandebegraafplaats.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam