Overeenkomst ontwikkeling bouw 350 woningen Centraal Beheer-locatie

overeenkomst
foto: © Rob Voss

Apeldoorn – De gemeente Apeldoorn en projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Certitudo Capital, hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de Centraal Beheer-locatie. Het gaat om de ontwikkeling van 350 woningen waarvan 200 zorgappartementen. Het kantoorcomplex in het centrum van Apeldoorn krijgt daarmee een tweede leven.

 

De appartementen die Certitudo Capital wil ontwikkelen worden huurwoningen. Naast woningen is er ook ruimte voor commerciële invullingen van het pand. Herman Hertzberger is blij met de nieuwe invulling. “Het is heel bijzonder om de hele levensfase van een gebouw mee te mogen maken”, aldus Hertzberger, die ook betrokken is bij de transformatie van het uit kubussen opgetrokken kantoorgebouw. De gemeente Apeldoorn kan zich volledig vinden in de nieuwe opzet. Wethouder Johan Kruithof: “Ik ben blij dat er op deze locatie, dicht bij het centrum van de stad, huurwoningen worden ontwikkeld, zeker ook omdat het voor een deel om zorgwoningen gaat. Dat heeft toegevoegde waarde voor de stad en voorziet mijns inziens in een behoefte.”

 

Het pand aan de Prins Willem Alexanderlaan is in 1972 gebouwd en werd tot 2013 gebruikt door Centraal Beheer. Certitudo Capital uit ‘s Hertogenbosch kocht het gebouw in 2015 en gaf de locatie de naam Hertzberger Parc. Met andere partijen is vervolgens intensief gewerkt aan een nieuwe bestemming. Ook in de nieuwe gedaante blijft het gebouw beeldbepalend voor Apeldoorn. Meer dan 40 jaar geleden werd de uitvoering al revolutionair genoemd en sindsdien hebben talloze architectuurstudenten uit de hele wereld het gebouw bezocht. Met de transformatie krijgt het spraakmakende gebouw een nieuwe, levendige en duurzame toekomst.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam