Positieve ANPR hit; politie houdt verdachte aan

mannen opgepakt, positieve, vrouw, politie, vuurwapens, overvallers, pakketbezorger

Deventer – De politie heeft na een korte achtervolging een 18-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden. De verdachte reed over de A1 ter hoogte van Terschuur in een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Een positieve hit in het ANPR-systeem deed hem de das om. Hij wordt verdacht van diefstal/heling, rijden zonder rijbewijs en gevaar veroorzaken in het verkeer.

Positieve hit

Tegen 17.00 uur kregen agenten via de meldkamer te horen dat er een auto op de A1 reed die als gestolen stond gesignaleerd. Dit was ter hoogte van Terschuur. De gestolen auto reed in de richting van Apeldoorn. De agenten namen positie in op de At ter hoogte van afrit Hoenderloo.

Auto snel gevonden

Het wachten loonde de moeite want al vrij snel zagen de agenten de auto voorbij rijden. Ze reden achter de verdachte aan gingen uiteindelijk voor hem rijden en dwongen de bestuurder middels de transparant om te stoppen. In eerste instantie leek hij hieraan te voldoen maar besloot uiteindelijk om er toch vandoor te gaan.

Korte achtervolging

Na een korte achtervolging en gevaarlijke manoeuvres van de verdachte kon hij uiteindelijk  worden aangehouden ter hoogte van Deventer. Hij reed zich daar vast en gaf zich gewonnen. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau en de auto laten afslepen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam