Snel succes voor crowdfundingplatform ‘Voor Apeldoorn’

crowdfundingplatform
Tumisu / Pixabay

Apeldoorn – Het vier maanden geleden gelanceerde crowdfundingplatform ‘Voor Apeldoorn’ doet zijn werk goed en snel. Dit blijkt uit de eerste projecten die inmiddels gefinancierd zijn dankzij het online platform. Het platform faciliteert initiatieven die Apeldoorn beter, leuker of mooier maken.

Begin maart 2018 startten negen initiatiefnemers als eerste een campagne op ‘Voor Apeldoorn’, omdat ze financiering voor hun initiatief nodig hebben. Met één campagne bereiken initiatiefnemers zowel fondsen als bedrijven en individuele burgers die willen helpen. Omnizorg zette gelijk een record neer door het gevraagde bedrag binnen vier dagen gefinancierd te krijgen. Maar ook de campagnes van bijvoorbeeld ‘Real-x Skatepark’, ‘Energiefabriek Apeldoorn’ en ‘Kinderactiviteiten Het Kristal’ werden succesvol afgerond.

Naast deze negen pioniers, wisten ook anderen de weg naar ‘Voor Apeldoorn’ te vinden. Zo zijn er nog zes campagnes gestart, waarvan er drie inmiddels ook succesvol zijn afgerond. Enkele cijfers:

  • In totaal werd al € 43.436,- opgehaald via ‘Voor Apeldoorn’.
  • Het platform heeft 452 mensen betrokken.
  • Er zijn inmiddels 12 campagnes succesvol afgerond.

Waarom het platform ‘Voor Apeldoorn’?

Veel burgerinitiatieven zijn bekend bij de Stadsdeelmanagers van Gemeente Apeldoorn. Zij zien met regelmaat dat initiatieven niet of onvoldoende van de grond komen omdat ze behoefte hebben aan geld, kennis, ‘handjes’ en/of materialen. Soms kan de gemeente daarbij helpen, maar soms ook niet of onvoldoende. En soms kan de benodigde hulp beter of sneller door anderen worden gegeven. Daarnaast is er een Apeldoornse samenleving die best wil bijdragen, maar lang niet alle initiatieven kent. Daarom heeft de gemeente ‘Voor Apeldoorn’ geïnitieerd. Al is ‘Voor Apeldoorn’ geen gemeentelijk platform: de landelijke stichting ‘Voor je Buurt’ beheert het platform en zorgt voor ondersteuning en begeleiding bij het opzetten van aansprekende campagnes.

Meer informatie

Meer weten over ‘Voor Apeldoorn’? Ga dan naar www.voorapeldoorn.nl of neem contact op via telefoonnummer 020-337 7055 of per email info@voorapeldoorn.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam