Wegwerkzaamheden Energieweg (tussen Baron van Nagellstraat en Gildeweg)

Barneveld

Barneveld – De gemeente Barneveld start – vorst en weder dienende – in week 6 met het opknappen van de Energieweg. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanpak van de wegen rondom de Harselaartunnel. Tijdens de werkzaamheden wordt de bereikbaarheid van ondernemers zoveel mogelijk gegarandeerd. Het werk is naar verwachting medio maart afgerond.


De werkzaamheden bestaan uit twee perioden:


Fase 1: 4 tot en met 22 februari 2019

Tijdens de eerste fase worden in de zuidelijke strook van de Energieweg (waar nu de fietsstrook ligt) kabels en leidingen weggehaald.
Fietsers rijden met ingang van 4 februari niet langer de omleidingsroute via de Energieweg en de Gildeweg, maar (vanuit Voorthuizen) rechtdoor over de kruising, over de parallelweg, langs de Harselaartunnel naar de tijdelijke overweg. Deze situatie blijft totdat de tunnel wordt opengesteld. De weg wordt tijdens deze eerste fase niet afgesloten voor (vracht)auto’s. Wel is er sprake van plaatselijke afzettingen en begeleiding door verkeersregelaars.


Fase 2: 25 februari tot en met 15 maart 2019

Tijdens de tweede fase vindt een volledige reconstructie van de Energieweg (gedeelte tussen Baron van Nagellstraat en Energieweg 6) plaats. De Energieweg is dan afgesloten voor (vracht)auto’s. De gemeente Barneveld stelt een omleiding via de Mercuriusweg in. Bedrijven blijven in overleg met de aannemer bereikbaar (behalve tijdens de momenten dat op dit weggedeelte asfalt wordt aangebracht).

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam