12,5 jarig bestaan van het Horsterpark.

Horsterpark

Duiven – In de aanwezigheid van vier burgemeesters, Fons Lichtenberg, Henk Zomerdijk, Rik de Lange en onze eigen Roy, hij is vaak de burgemeester van het Horsterpark, geven we op 12 mei om 12.00 uur de aftrap voor het vieren van het 12,5 jarig bestaan van het Horsterpark. Onder het motto het is feest want, het is al 12,5 jaar elke dag feest, zijn er vanaf 13.00 uur tal van activiteiten voor bezoekers in het park.

De burgemeesters worden geïnterviewd en kijken terug op die 12,5 jaar en de periode daarvoor. De ideeën waren al decennia oud. Lichtenberg heeft zich voor de realisatie van het park ingezet. Zomerdijk voor de bouw van de kinderboerderij, dienstwoning en paviljoen. De Lange zorgt mede voor de continuering. Aan Roy, die er ook al 12,5 jaar werkt, wordt gevraagd hoe het hem bevalt als onmisbare medewerker van het theehuis.

De filosofie van de oprichters van Stichting Activiteiten Horsterpark was vanaf dag één dat we een werkplek wilden creëren waar mensen met een verstandelijke beperking echt zinvol werk deden. Waar het woord aanpakken belangrijk is, ertoe doen de maatstaf, niet te veel pamperen en gewoon doen het uitgangspunt. Gewoon waar het kan, bijzonder waar het moet. Het zelfvertrouwen van onze mensen is enorm gegroeid. Ze zijn  trots op wat er staat en we hebben nog veel plannen voor de toekomst.

Ook kijken we terug op de bouw. 240 mensen waren van vrijdagochtend tot zondagmiddag, drie dagen en twee nachten in touw om de drie panden, vanaf maaiveld op te trekken. Op zondag om vijf uur tapte Desireé, die ook al 12,5 jaar in dienst is als onmisbare medewerker, samen met Henk Zomerdijk het eerste pilsje. Bouwers, elektriciens, loodgieters, nutsbedrijven, Heineken. Allemaal stonden ze eensgezind voor de opgave om in die drie dagen de panden te bouwen en volledig aan te sluiten en in te richten. Tegen vier uur kwam de karavaan met dieren aan en werd de laatste dakplaat gelegd. En terwijl het die zondag waaide dat het een aard had en de regen met bakken uit de hemel kwam, was het vanaf die eerste dag direct feest en een groot succes. Van de zwartkijkers die de in de aanloop de plannen zo bekritiseerden is nimmer meer wat vernomen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam