Vluchteling terecht in been geschoten door agente

mannen opgepakt, positieve, vrouw, politie, vuurwapens, overvallers, pakketbezorger

Aalten – De politieagente die vorig jaar augustus een verwarde Syrische vluchteling in zijn been schoot in Aalten (Gelderland), heeft niets verkeerd gedaan.

Dat concludeert de Rijksrecherche na onderzoek. Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten de agente niet te vervolgen. De politie kreeg die dag in augustus een melding over de 28-jarige man. Hij zou in overspannen toestand zijn en eerder die dag een meisje hebben bedreigd.

Slagersmessen

Volgens de lezing van de politie verscheen de man bij aankomst van de agenten in de deuropening van zijn woning aan de Grote Maote met verschillende slagersmessen in zijn handen en verwondde hij zichzelf. Ook bedreigde hij de agenten.

Vluchteling dreigt met hakbijltje

Omdat de man niet tot bedaren te brengen was en op een gegeven moment de politieagente met een hakbijltje achtervolgde, heeft zij hem vanaf ongeveer vijf meter afstand in zijn been geschoten. Volgens het Openbaar Ministerie ‘had de agente, gegeven de omstandigheden, geen andere keuze dan te schieten, om de veiligheid van zichzelf maar ook van omstanders te herstellen’.

Strafzaak

De man is in het ziekenhuis behandeld en vervolgens naar een gevangenis gebracht. De strafzaak tegen de 28-jarige is op donderdag 11 mei.

De man was eind april vorig jaar komen wonen in een huurhuis aan de Grote Maote. Hij zorgde daar volgens omwonenden met enige regelmaat voor overlast.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam